Δημόσιο

SafeSeaNet εγχειρίδιο διαδικασιών συστήματος

SafeSeaNet εγχειρίδιο διαδικασιών συστήματος
SafeSeaNet εγχειρίδιο διαδικασιών συστήματος Στο πλαίσιο της επικαιροποίησης των διαδικασιών που αφορούν στο σύστημα SafeSeaNet, η Διεύθυνση Παρακολούθησης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (ΔΙΠΘΑΚ), ως αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στη σύνταξη του επισυναπτόμενου εγχειριδίου, όπου συγκεντρώνονται και κωδικοποιούνται υφιστάμενες διαδικασίες που έχουν περιγραφεί σε προηγούμενες εγκυκλίους, ενώ αναθεωρούνται ορισμένες από αυτές με βάση μεταβολές που έχουν επέλθει στη νομοθεσία.

Λιμενικές Αρχές να μεριμνήσουν για την ενημέρωση όλου του εμπλεκόμενου προσωπικού και των υπαγόμενων σε αυτές υπηρεσιών παρέχοντας κατά κρίση τους τυχόν πρόσθετες οδηγίες – εντολές.

Παράλληλα εντέλλονται για τη πιστή εφαρμογή των διαλαμβανομένων στην ενότητα 7 «Ενέργειες Λιμενικών Αρχών»

Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΔΙΠΛΕΠ) να μεριμνήσει για την ανάρτηση σχετικών εγγράφων τεκμηρίωσης στον ιστότοπο του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Λοιποί φορείς αποδέκτες του παρόντος, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες προς ενημέρωση των μελών τους.

Η Υδρογραφική Υπηρεσία που κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται για την ενημέρωση και τις δικές της ενέργειες, όσον αφορά στη δημοσίευση στις ναυτιλιακές εκδόσεις που εκδίδει με μέριμνά της των σχετικών πληροφοριών αναφορικά με την εφαρμογή των Οδηγιών 2002/59/ΕΚ και 2009/16/ΕΚ για τα
πλοία που καταπλέουν σε ελληνικούς λιμένες κατά τα πρότυπα των ναυτιλιακών εκδόσεων Αγγλικού Ναυαρχείου (βλπ σχετ. Admiralty List of Radio Signals, ¨Pilot Services, Vessel Traffic Services and Port Operations¨, ¨Mediterranean Sea, Black Sea and Suez Canal¨, NP286(3), Volume 6, 2013/14, page 65).

Ακολουθεί το εγχειρίδιο στο επισυναπτόμενο αρχείο στο τέλος της σελίδας