Δημόσιο

Ελέγχους στους μισθούς ΔΕΚΟ για να εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο

Ελέγχους στους μισθούς ΔΕΚΟ για να εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο Ελέγχους στους μισθούς ΔΕΚΟ για να εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο
Ελέγχους στους μισθούς ΔΕΚΟ για να εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο Ελέγχους στους μισθούς που τηρούνται σε 150 ΔΕΚΟ αλλά και άλλους φορείς του Δημοσίου πραγματοποιεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ώστε το ενιαίο μισθολόγιο να εφαρμοστεί σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους υπαλληλους των ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με το Έθνος, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πραγματοποιεί ελέγχους στις μισθολογικές καταστάσεις που τηρούνται σε 150 ΔΕΚΟ και άλλους φορείς του Δημοσίου ώστε να εντοπιστούν περιπτώσεις που δεν εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο.

Όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα διαπιστώνονται αποκλίσεις στις μηνιαίες αποδοχές, που κυμαίνονται από 333 έως 1.320 ευρώ, αγγίζοντας ακόμη και το 45%.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θέλει να διαπιστώσει σε ποιες ΔΕΚΟ δεν έχει ακόμη τεθεί σε εφαρμογή το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν υπάλληλοι "δύο ταχυτήτων" στο Δημόσιο. Μάλιστα, τονίζει πως στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθούν αποκλίσεις, θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχουν διαπιστώσει πως δημόσιες επιχειρήσεις όχι μόνο δεν έχουν υιοθετήσει το ενιαίο μισθολόγιο αλλά ούτε καν το μισθολογικό πλαφόν που είχε θεσμοθετηθεί προγενέστερα.

Το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εξοικονομήσει 80-100 ευρώ θα επικεντρώσει στην πλήρη εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου για τους φορείς του ευρύτερου δημόσιο τομέα βάζοντας στο στόχαστρο την περικοπή των υπερωριών καθώς και το σύνολο του μισθολογικού κόστους όπου οι υπάλληλοι λαμβάνουν από 333 έως και 1.319 ευρώ περισσότερα στις μεικτές αποδοχές τους έναντι των συναδέλφων τους στον στενό δημόσιο τομέα.