Δημόσιο

Απογραφή όλων των δημόσιων υπαλλήλων

Απογραφή όλων των δημόσιων υπαλλήλων Απογραφή όλων των δημόσιων υπαλλήλων
Απογραφή όλων των δημόσιων υπαλλήλων Την απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 5/12 σε ΦΕΚ όπου διευρύνει τους  υπαλλήλους που θα απογράφονται.

Την απογραφή όλων των δημόσιων υπαλλήλων προβλέπει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών όπου διευρύνει τον κατάλογο των υπόχρεων για απογραφή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΦΕΚ αναφέρει ότι απογράφονται όλα τα φυσικά πρόσωπα που μισθοδοτούνται ή λαμβάνουν πάσης φύσεως αποδοχές ή πρόσθετες αμοιβές ή αποζημιώσεις ή με οποιαδήποτε άλλη ονομασία απολαβές και συνδέονται με οποιαδήποτε σχέση ή σύμβαση εργασίας ή έργου με τους φορείς του δημόσιου τομέα

Συγκεκριμένα  στη διαδικασία απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων υπάγονται:

Τα μέλη της Κυβέρνησης, οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς, το προσωπικό της Βουλής και οι Ειδικοί και Επιστημονικοί Συνεργάτες των Βουλευτών.

Τα φυσικά πρόσωπα που απασχολούνται στο δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με οποιουδήποτε τύπου σύμβαση μίσθωσης έργου ή παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών ή έμμισθης εντολής.

Το πάσης φύσεως προσωπικό που λαμβάνει με καθοιονδήποτε τρόπο κάθε είδους αποδοχές ή πρόσθετες αμοιβές, ή αποζημιώσεις και με οποιαδήποτε άλλη ονομασία καταβαλλόμενες απολαβές από το Ελληνικό Δημόσιο. Σε αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνονται οι περιπτώσεις της πρακτικής άσκησης, η αποζημίωση λόγω δικαστικής απόφασης, οι θεραπαινίδες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι υπότροφοι και οι αντιρρησίες συνείδησης.

Τα φυσικά πρόσωπα που μισθοδοτούνται ή λαμβάνουν πάσης φύσεως αποδοχές ή πρόσθετες αμοιβές ή αποζημιώσεις ή με οποιαδήποτε άλλη ονομασία απολαβές και συνδέονται με οποιαδήποτε σχέση ή σύμβαση εργασίας ή έργου με τους φορείς του δημόσιου τομέα, εκτός από τις εισηγμένες ανώνυμες εταιρίες στις οποίες συμμετέχει το δημόσιο.