Δημόσιο

Τα αποτελέσματα για τις άδειες ΕΔΥΜ 2014

Τα αποτελέσματα για τις άδειες ΕΔΥΜ 2014 Τα αποτελέσματα για τις άδειες ΕΔΥΜ 2014
Τα αποτελέσματα για τις άδειες ΕΔΥΜ 2014 Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάνει γνωστό ότι υποβλήθηκαν 64 αιτήσεις, εκ των οποίων 51 εμπρόθεσμες (ημερομηνία αίτησης έως και 24-11-2014) και 14 εκπρόθεσμες, και ως εκ τούτου πραγματοποιήθηκε μοριοδότηση για την κατανομή των αδειών χωρίς εδαφικούς περιορισμούς ως προς τη χρήση τους

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών γίνεται γνωστή η χορήγηση από 12-01-2015 μέχρι και 13-2-2015 των πολυμερών αδειών ΕΔΥΜ 2015 στους δικαιούχους, εφόσον προηγουμένως καταθέσουν τα βιβλία ΕΔΥΜ 2014 και τα τυχόν ελλείποντα δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που δεν παραλάβουν το βιβλίο ΕΔΥΜ για το 2015, μέχρι την οριζόμενη ημερομηνία, το βιβλίο θα θεωρείται αδιάθετο και μπορεί να διατεθεί σε άλλον αιτούντα. Ο ενδιαφερόμενος σε αυτή την περίπτωση, και εφόσον εξακολουθεί να επιθυμεί την άδεια ΕΔΥΜ, υποχρεούται να υποβάλει εκ νέου αίτηση η οποία θα ληφθεί υπόψη με βάση τον νέο αριθμό πρωτοκόλλου.

Για την κατανομή των αδειών ΕΔΥΜ 2015, πραγματοποιήθηκε μοριοδότηση πρώτα για τις εμπρόθεσμες αιτήσεις και καθώς δεν συμπληρώθηκε ο αριθμός των διαθέσιμων αδειών, έγινε μοριοδότηση και για τις εκπρόθεσμες αιτήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι αναφέρουν στην αίτησή τους ότι δεν ενδιαφέρονται για συγκεκριμένες χώρες (Ρωσία, Αυστρία και Ιταλία) θα παραλάβουν άδειες με εδαφικούς περιορισμούς.

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που έστειλαν, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να τους χορηγηθεί άδεια ΕΔΥΜ, δεν
συμπεριλαμβάνονται στον επισυναπτόμενο πίνακα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες για την κατάρτιση του πίνακα κατάταξης των δικαιούχων μεταφορέων και την μοριοδότηση, από την ημερομηνία ανάρτησης της παρούσας απόφασης έως και την ημερομηνία έναρξης χορήγησης των βιβλίων ΕΔΥΜ (12-01-2015).

Νέες αιτήσεις για χορήγηση αδειών ΕΔΥΜ θα ικανοποιούνται μέχρι εξαντλήσεως του υπολοίπου. Αιτήσεις για δεύτερο βιβλίο ΕΔΥΜ θα υποβάλλονται μετά την 01-03-2015 και θα ικανοποιούνται με βάσει τον αριθμό πρωτοκόλλου, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες άδειες και οι ενδιαφερόμενοι διαθέτουν τουλάχιστον δύο φορτηγά κατηγορίας Euro III και άνω, και έκαναν χρήση τουλάχιστον 15 φύλλων από το πρώτο βιβλίο της ΕΔΥΜ 2015.

Οι δικαιούχοι μεταφορείς έχουν υποχρέωση να τηρούν πιστά τους όρους με τους οποίους χορηγούνται οι υπόψη άδειες και που αναφέρονται αναλυτικά στο συνημμένο στην απόφαση αυτή παράρτημα.
Παράβαση των όρων σχετικά με τη χρήση της άδειας ΕΔΥΜ, συνεπάγεται εκτός των άλλων την άμεση αφαίρεση της και τον αποκλεισμό της μεταφορικής επιχείρησης για απόκτηση άδειας ΕΔΥΜ κατά τα επόμενα έτη.
Επισυνάπτεται πίνακας των δικαιούχων μεταφορέων βιβλίου ΕΔΥΜ για το 2015, κατά σειρά προτεραιότητας βάσει της ισχύουσας μοριοδότησης.

δείτε εδώ τον πίνακα