Πολιτική

Νέα Αριστερά: Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για οφειλές στους Δήμους

Νέα Αριστερά: Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για οφειλές στους Δήμους Φωτογραφία: Eurokinissi
Η Νέα Αριστερά ρίχνει το μπαλάκι στους «αντάρτες» βουλευτές της ΝΔ και ζητά να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

«Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για οφειλές στους δήμους. Θα μπορούσε να είναι σενάριο κωμωδίας όμως πρόκειται για τη νέα πραγματικότητα που επιφυλάσσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στους πολίτες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ που συζητείται σήμερα στην βουλή προβλέπεται ότι «αν ένας πολίτης χάσει τη ρύθμιση που έχει κάνει για τις οφειλές στους δήμους, δεν θα παγώνει απλώς η φορολογική του ενημερότητα. Η οφειλή θα επιβεβαιώνεται στη ΔΟΥ προκειμένου να εκκινήσουν μέτρα εκτέλεσης».

«Τι λέει η δεξιά κυβέρνηση στους στους υποχρηματοδοτημένους δήμους; Ότι θα εξασφαλίζουν τα έσοδα τους από τους δημότες που καλούνται ήδη να πληρώνουν δυσθεώρητα δημοτικά τέλη και στην πλειοψηφία τους αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Κι εφόσον δε μπορούν να ανταποκριθούν, αυτά θα εξασφαλίζονται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς», αναφέρει η ανακοίνωση, που καταλήγει:

«Αλήθεια, οι "αντάρτες" βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν το άρθρο 32 όπως ψήφισαν και τον πτωχευτικό κώδικα της κυβέρνησης που άνοιξε το δρόμο στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας; Η Νέα Αριστερά ζητά να γίνει ονομαστική ψηφοφορία. Ιδού η Ρόδος».