Πολιτική

Κλείνει το «μάτι» σε Διαμαντοπούλου και Γερουλάνο ο Ανδρουλάκης - Η απάντησή του ότι το 70% θέλει αλλαγή προέδρου

Κλείνει το «μάτι» σε Διαμαντοπούλου και Γερουλάνο ο Ανδρουλάκης - Η απάντησή του ότι το 70% θέλει αλλαγή προέδρου Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
Μιλώντας στο Mega και το Live News ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι είναι θετικός στο debate με τον Χάρη Δούκα.

«Κερδισμένο είναι το ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται πως ένα μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ μου πιστώνει ότι το κόμμα επέστρεψε» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πρώτη συνέντευξή του μετά την πρωτιά στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Επισήμανε ότι αν εκλεγεί θα κάνει «αλλαγές και διορθώσεις». Για το σχόλιο του Χάρη Δούκα ότι το 70% του κόσμου θέλει άλλο πρόεδρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε «επειδή είμαστε μηχανικοί, οι μηχανικοί πρέπει να ξέρουν και καλά μαθηματικά, η λογική αυτή κάνει ένα άλμα, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι το 80% του είπε ότι κακώς κατέβηκε, ή ότι εγώ την προηγούμενη φορά (το 2021) το 65% δεν ήθελε να είμαι υποψήφιος, δεν είναι έτσι τα πράγματα»είπε περιπαικτικά.

«Οι πολίτες μας τίμησαν, θα μας επιλέξουν και για τον β΄ γύρο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μαζί θα προχωρήσουμε όλοι. Τα πράγματα έχουν πάρει μία σταθερά ανοδική τροχιά. Τα άλλα δύο κόμματα πέφτουν συνεχώς. Μπορούμε να επιταχύνουμε την ανοδική πορεία; Ναι, χωρίς λαϊκισμούς με την ίδια συνταγή θα τα καταφέρουμε» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για τους 89.000 ψήφους (10.000 λιγότερο από το 2021) απάντησε ότι «τότε ήταν 3 ανταγωνιστικές υποψηφιότητες τώρα 4, λογικό ήταν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Με έναν μαγικό τρόπο, στον χάρτη τα αποτελέσματα είναι σχεδόν τα ίδια για μένα. Στις λαϊκές συνοικίες στην Αθήνα, στον Πειραιά στη Δυτική Αττική, είμαι πρώτος και πρέπει να αγωνιστούμε» τόνισε.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι οι εθνικές εκλογές. Πρέπει και στο λεκανοπέδιο να αποκτήσουμε την δυναμική που έχουμε στην περιφέρεια» σημείωσε.

Για το debate είπε ότι θα συζητήσουν οι αρμόδιες επιτροπές για το format. Για το αν θα διαφωνήσουν στους όρους με την πλευρά Δούκα, απάντησε πως «από τη δική μου πλευρά είμαι θετικός, ελπίζω να βρούμε ένα format με πολιτικοί πολιτισμό για να γίνει το debate».

«Είμαι έτοιμος να κάνω διορθώσεις κι αλλαγές» επανέλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να βρούμε έναν βηματισμό επικοινωνιακό καλύτερο, έχουμε εξαιρετικό πρόγραμμα για στεγαστική κρίση, υγεία, για μεγάλα κοινωνικά θέματα που έχουν φορτώσει ένα απίστευτο φορτίο στην πλάτη της κοινωνίας, το κόστος ζωής για πολίτες και παραγωγούς είναι μεγάλο στοίχημα. Χρειαζόμαστε πιο ριζοσπαστική επικοινωνιακή πολιτική» είπε τονίζοντας παράλληλα πως «μετά την επόμενη Κυριακή θα δείτε πολλά».

Κάναμε τα παραδοσιακά βήματα, χρειάζονται και άλλα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.Τόνισε ακόμα πως «τα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους πρέπει να τα αναδείξουμε, πρέπει κάποιοι που δεν έχουν ακούσει τη φωνή τους να ακουστούν πιο πολύ. ..Το ΠΑΣΟΚ βελτίωσε πάρα πολύ τη θέση του».

Στο ερώτημα γιατί δεν έκανε προηγουμένως αυτές τις αλλαγές και τις διορθώσεις απάντησε πως «Όμως αντιμετώπισα 5 εθνικές εκστρατείες, με αυτή 6. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις αυτά δεν είναι εύκολος στόχος. Τώρα έχουμε χρονικό μέτωπο μπροστά μας μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε».

Για το γεγονός ότι πάρθηκαν αποφάσεις χωρίς να συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος που του καταλογίζουν πολλοί είπε «Υπάρχει μία μεγάλη απόφαση που την πήρα μόνος μου;»

«Πέρυσι κάναμε 5 εκλογές, να μην το υποτιμούμε αυτό, 5 εκλογές σε ένα κόμμα χωρίς χρήματα. Η ΚΟ που συνεδρίαζα συνεχώς;» συνέχισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Όταν μία θέση όπως τα πανεπιστήμια είναι παλιά επί 20 χρόνια, δεν αλλάζει εύκολα. Αν κάποια ομάδα ήθελε να αλλάζει ας ερχόταν στο συνέδριο. Είμαι πολύ θεσμικός, ας είμαστε λίγο προσεκτικοί . Κάποια επιμέρους μπορούν να αλλάξουν».

Για τη στήριξη από τους άλλους συνυποψηφίους του είπε πως «περιμένω ότι κάναμε μέχρι την προηγούμενη Κυριακή να συνεχίσουμε με σοβαρότητα, ήθος, πολιτικό πολιτισμό», είπε.

Για τη στήριξη στον β’ γύρο απάντησε ότι «όταν εκφράζω μια πολιτική κάποιοι στηρίζουν την πορεία και την πολιτική μου άρα βάσει αυτών αυτοί που με ψήφισαν θα με ξαναεπιλέξουν. Δεν δίνω μαθήματα ο καθένας λειτουργεί όπως θέλει, Πήρα μία απόφαση στις 30 Ιουνίου για τις εκλογές, γιατί όσο γρηγορότερα βγούμε από την εσωστρέφεια, τόσο γρηγορότερα το ΠΑΣΟΚ θα έχει σταθερό βηματισμό προς τα πάνω και η ΝΔ δεν θα κάνει παρέλαση» είπε.

Για τον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου και το ενδεχόμενο να αναλάβουν πιο καίριες θέσεις στο κόμμα, απάντησε θετικά λέγοντας πως «κάτι παραπάνω αν την επόμενη Κυριακή επαναβεβαιωθεί η συμμετοχή μελών και φίλων σε μένα όλα θα πάρουν τον σωστό δρόμο. Είναι θέμα ανάγκης όλοι οι άνθρωποι που αποδεικνύουν με την καθημερινή τους στάση ότι μπορούν να προσφέρουν, πρέπει να χουν τη δυνατότητα. Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα.

»Όλοι οι συνυποψήφιοι μπορούμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε σωστή δουλειά και οι πολίτες να μας εμπιστευτούν για να γίνουμε η επόμενη κυβέρνηση. Να αντικαταστήσουμε την ΝΔ, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για τον Γερουλάνο και τη Διαμαντοπούλου και ποσοστά που έφεραν στην Αθήνα, είπε ότι σκέφτεται να τα αξιοποιήσει με ρόλο διακριτό. «Προφανέστατα θα αξιοποιηθούν όλοι, έχουμε χρέος να αξιοποιήσουμε τις δυνάμει μας. Δεν θα το πω τώρα γιατί θα φανεί σαν παζάρι. Μου αρέσει να τιμώ τους υποψηφίους μου. Δεν υπάρχει παζάρι αλλά η ανάγκη να είμαστε όλοι μαζί» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για το αν θα στραφεί προς ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, είπε αυτό το ερώτημα δείχνει πως το ΠΑΣΟΚ έκανε πολλά βήματα προς τα μπροστά. «Το 2021 θα ρωτούσατε με ποιους θα πάτε για να υπάρχει κυβέρνηση, τώρα ρωτάτε ποιους θα πάρετε. Η άνοδος υποδεικνύει πολλά βήματα προς τα μπροστά. Είμαι αισιόδοξος, Κουράστηκε, απογοητεύτηκε από τη ΝΔ ο κόσμος».

Για τις 300.000 ψηφοφόρων απάντησε ότι είναι ένα μεγάλο νούμερο. «Το να πάνε να ψηφήσουν είναι πολύ μεγάλο μέγεθος. Στη ΝΔ ένα κυβερνητικό κόμμα πήγαν 400.000. τα πήγαμε πολύ καλά και στην προσέλευση και επί της διαδικασίας. Αυτή την υπευθυνότητα θα μας την πιστώσει ο κόσμος» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Έκλεισε δε λέγοντας πως «δεσμεύομαι ότι θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να ανταποκριθεί το ΠΑΣΟΚ στα νέα του όρια, τα οποία είναι πολύ μεγαλύτερα από το παρελθόν».