Δημόσιο

ΟΚΕ: Να αποκατασταθεί το κύρος της Δημοκρατίας

ΟΚΕ: Να αποκατασταθεί το κύρος της Δημοκρατίας
ΟΚΕ: Να αποκατασταθεί το κύρος της Δημοκρατίας Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Επιστολή προς τον νέο πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε ο πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ζητώντας του να αποκαταστήσει τα δικαιώματα των πολιτών και το κύρος της Δημοκρατίας.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Πολυζωγόπουλος έκανε λόγο για «κύρος που έχει τρωθεί, αλλά ας ελπίσουμε, όχι ανεπανόρθωτα». Η ΟΚΕ, δια του προέδρου της, πρόσφερε, με τον πλέον επίσημο τρόπο, την στήριξή της στη νέα Κυβέρνηση, προκειμένου να αποκατασταθούν αδικίες που αποσταθεροποίησαν την κοινωνική συνοχή.

Ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, απέστειλε στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και στους αρμόδιους Υπουργούς, αναλυτική ενημέρωση σχετικά με ζητήματα κοινωνικής ασφάλισης και λειτουργίας της αγοράς εργασίας, με την επιστημονική τεκμηρίωση της ΟΚΕ για το τι πρέπει να αλλάξει, έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Στόχος είναι να αξιοποιηθούν οι συγκεκριμένες επιστημονικές θέσεις, υπέρ της κοινωνικής ανάπτυξης και του κοινωνικού συνόλου, με προτεραιότητα τα πλατιά λαϊκά στρώματα, που, όπως σημειώνει ο κ. Πολυζωγόπουλος «επλήγησαν βάναυσα και βάρβαρα από τις μνημονιακές πολιτικές».

Αφού χαρακτηρίζει την περίοδο που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας την πρωθυπουργία της χώρας, ως «τη δυσκολότερη στιγμή της μεταπολιτευτικής περιόδου», ο πρόεδρος της ΟΚΕ επισημαίνει ότι πρέπει στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, να είναι η «αναζωογόνηση της λειτουργίας των θεσμικών εκφράσεων της κοινωνίας και η ενίσχυσή τους».