Δημόσιο

Κίνδυνος να μην πληρωθούν δημοτικοί υπάλληλοι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο

Κίνδυνος να μην πληρωθούν δημοτικοί υπάλληλοι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο Κίνδυνος να μην πληρωθούν δημοτικοί υπάλληλοι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο
Κίνδυνος να μην πληρωθούν δημοτικοί υπάλληλοι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο Ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης προειδοποίησε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ότι επικαλούμενος πληροφορίες κατά τις οποίες η κυβέρνηση αδυνατεί μέχρι στιγμης να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα ποσά για τη χρηματοδότηση των δήμων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Οπως σημείωσε, αν οι πληροφορίες του επαληθευτούν είναι στον αέρα η μισθοδοσία 85.000 δημοτικών υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο κ. Δανιηλίδης αναφερόμενος στην μισθοδοσία των δήμων και τους 85.000 δημοτικούς υπαλλήλους έκανε γνωστό ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μείνουν απλήρωτοι. όπως ανέφερε χαρακτηριστικά με τα βίας καλύφθηκαν οι μισθοδοσίες απο τους δήμους τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο μετά τις περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση. Υπάρχουν όμως και δήμοι που έχουν αποθεματικά και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε εαν το Υπουργείο Οικονομικών βάλει χέρι στα αποθεματικά δεν θα μπορούν ούτε αυτοί να πληρώσουν τους μισθούς των υπαλλήλων τους.

Ο κ. Δανιηλίδης πρόσθεσε ότι με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών θα αξιοποιηθούν τα αποθεματικά των νομικών προσώπων της Γενικής Κυβέρνησης και σε αυτά εντάσσονται η ΚΕΔΕ τα Νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ δηλαδή παιδικοί σταθμοί και κοινωνικές δομές των δήμων.