Λίγο πάνω από 20 οι γαλάζιοι βουλευτές που αντιπολιτεύονται τον Μητσοτάκη

Λίγο πάνω από 20 οι γαλάζιοι βουλευτές που αντιπολιτεύονται τον Μητσοτάκη
«Κορμός» η σκληρή ομάδα που πέτυχε τη μη επανεκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία- Ετοιμάζει νέα χτυπήματα!

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι η κατάθεση ερώτησης από 11 «γαλάζιους» βουλευτές εναντίον του υπουργού Οικονομικών και της κυβέρνησης για ένα τόσο καυτό θέμα όπως τα κόκκινα δάνεια σηματοδοτεί τη νέα πολιτική περίοδο που βρίσκεται η χώρα: Αν ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν βρισκόταν σε τόσο δύσκολη θέση μετά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών η «ανταρσία» των βουλευτών της ΝΔ δεν θα εκδηλωνόταν. Ούτε αν έδειχνε ότι ανακάμπτει μετά τις ευρωεκλογές!

Η κατάθεση της ερώτησης στον Κωστή Χατζηδάκη δεν είναι η μόνη κίνηση των«γαλάζιων» βουλευτών, αφού πολύ σύντομα θα επανέλθουν, πιθανόν και με νέες ερωτήσεις σε ευαίσθητα θέματα για τη «λαϊκή δεξιά», χώρο τον οποίο και θέλουν να εκπροσωπήσουν.

Άλλωστε οι «11» που κατέθεσαν την ερώτηση δεν είναι «11», αλλά λίγο πάνω από 20! Και στις ερωτήσεις που θα κατατεθούν στο μέλλον, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, θα ανακυκλώνονται οι βουλευτές που θα υπογράφουν.

Πρόκειται για τους 20 βουλευτές που πίεσαν τον πρωθυπουργό και πέτυχαν να αλλάξει την κατεύθυνση που είχε και να αποκλείσει μια δεύτερη θητεία για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προσανατολιζόμενος σε μια υποψηφιότητα όπως ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασσούλας ή ο Νίκος Δένδιας, ασχέτως αν ουσιαστικά ο υπουργός Άμυνας έχει αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το Dnews είχε αναδείξει το θέμα στις 5 Ιουλίου (ΕΔΩ) με τον τίτλο «Στους 20 πλέον οι βουλευτές που δεν ψηφίζουν Σακελλαροπούλου, πυρά Κακλαμάνη».

Κριτική όχι στη ΝΔ αλλά στον Μητσοτάκη!

Η ομάδα των είκοσι και πλέον γαλάζιων «ανταρτών» βουλευτών, όπως επισημαίνει στη στήλη ένας εξ αυτών, δεν στρέφεται κατά της ΝΔ, αλλά η κριτική της επικεντρώνεται στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Αν εμπεδωθεί και δεν αλλάξει στο άμεσο μέλλον η άποψη που έχουν οι πολίτες για την κυβέρνηση όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις η κατάσταση δεν θα μπορεί να αντιστραφεί στην τελική ευθεία προς τις εκλογές» εκτιμά χαρακτηριστικά.

NETWORK