Δημόσιο

Νομοσχέδιο για δικαιοσύνη και σωφρονιστικό σύστημα

Νομοσχέδιο για δικαιοσύνη και σωφρονιστικό σύστημα Νομοσχέδιο για δικαιοσύνη και σωφρονιστικό σύστημα
Νομοσχέδιο για δικαιοσύνη και σωφρονιστικό σύστημα Στην επίσπευση της κατάθεσης νομοσχεδίων προχωρά η κυβέρνηση, δημοσιοποιώντας την επόμενη εβδομάδα ακόμη ένα νομοσχέδιο, αυτό που αφορά τη δικαιοσύνη και το σωφρονιστικό σύστημα.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών πέραν των εξελίξεων σε θέματα δικαιοσύνης και δικαιωμάτων, που δίνουν το «σήμα» της αυτόνομης και προοδευτικής νομοθετικής πορείας, στην κυβέρνηση εστιάζουν στο επίπεδο της οικονομίας. Τα τεχνικά κλιμάκια της Ομάδας των Βρυξελλών έλαβαν χθες δημοσιονομικά και μακροοικονομικά στοιχεία από την Αθήνα, ενώ ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για να θέσει το ζήτημα της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας στους εταίρους του στη σύνοδο κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης και Παρασκευής.

Στελέχη της κυβέρνησης, πάντως, εμφανίζονται ικανοποιημένα και αισιόδοξα για την πορεία της οικονομίας, καθώς τα πρώτα στοιχεία από τα έσοδα τον Μάρτιο είναι «πολύ θετικά και ενθαρρυντικά».

Αισιοδοξία στο κυβερνητικό επιτελείο προσδίδουν όμως και τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2015 για τον Φεβρουάριο, καθώς οι όποιες αποκλίσεις στις δημόσιες επενδύσεις και τις επιστροφές φόρων υπολογίζονται σε περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ. Υπό αυτό το πρίσμα, κυβερνητικοί παράγοντες θεωρούν ότι «δεν δημιουργείται κανένα νέο αξιόλογο πρόβλημα», ενώ υπενθυμίζουν ότι «ο προϋπολογισμός θέλουμε να αναθεωρηθεί» μέσω ενός νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Συμπληρωματικά, θεωρούν ότι η εφαρμογή του προτεινόμενου νόμου για τις 100 δόσεις «θα δώσει ανάσα όχι μόνο στους πολίτες, αλλά και στην ίδια την ελληνική οικονομία».