Δημόσιο

ΥΠΕΣ: Παράταση στο πρόγραμμα εξυγίανσης των «κόκκινων» δήμων

ΥΠΕΣ: Παράταση στο πρόγραμμα εξυγίανσης των «κόκκινων» δήμων ΥΠΕΣ: Παράταση στο πρόγραμμα εξυγίανσης των «κόκκινων» δήμων
ΥΠΕΣ: Παράταση στο πρόγραμμα εξυγίανσης των «κόκκινων» δήμων Στους λεγόμενους «κόκκινους» δήμους, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους προϋπολογισμούς τους, αναφέρθηκε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βούτσης και σημείωσε ότι δίνεται δίμηνη παράταση στο πρόγραμμα εξυγίανσης, προκειμένου να βρεθεί πραγματική λύση και όχι να επαναληφθεί το κουκούλωμα με πολιτικά κριτήρια.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε δήμους που δεν μπορούσαν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους και εν μέσω κρίσης, με πολιτικές παρεμβάσεις, απέφευγαν να μπουν σε πρόγραμμα.

Επίσης, τόνισε ότι είναι άδικο να παρακρατείται το 5% από τους ΚΑΠ για την εξυγίανση δήμων. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των δήμων, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι θα υπάρξουν νέες συμφωνίες με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να μπορέσει να προταθεί ένα νέο πλαίσιο. Συγχρόνως, θα εξαγγελθούν αλλαγές στο πλαίσιο του αναθεωρημένου προϋπολογισμού, στη βάση της συμφωνίας με την ΕΕ στις αρχές του καλοκαιριού. Στόχος είναι να υπάρξει ανακατανομή των ΚΑΠ με βάση κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια, που έχουν αλλάξει λόγω της κρίσης. Για το θέμα θα προηγηθεί διάλογος μεταξύ των εμπλεκομένων.