Πολιτική

Φάμελλος: Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ο πρόεδρος αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Φάμελλος: Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ο πρόεδρος αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ Φωτογραφία: Eurokinissi
Τι είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη. «Εμείς θέλουμε ενωμένο και σοβαρό τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ο πρόεδρος, δεν είναι το πρόσωπο του προέδρου. Το διακύβευμα των εκλογών της 24ης Νοεμβρίου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αν θα έχουμε ΣΥΡΙΖΑ και τι ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε.» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, είπε, αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη: «Με έχει προβληματίσει πάρα πολύ αυτό το βίντεο (Κασσελάκη). Καταρχήν είναι ένα βίντεο που περιγράφει έναν πρώην πρόεδρο που δεν του αρέσει το κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώθηκε και απαξιώθηκε. Απομακρύνθηκε από τις αρχές του, από την ταυτότητά του και ταυτόχρονα παραβιάστηκαν πάρα πολλές αποφάσεις Συνεδρίου και καταστατικού».
 
«Εγώ θέλω να ξεκινήσω πρώτα απ’ όλα από την ενότητα και τον ενιαίο λόγο. Η κοινωνία δεν πρόκειται να μας εμπιστευτεί αν λέμε με σοβαρότητα ένα πράγμα. Μία από τις βασικές μου στοχεύσεις τον ένα χρόνο που διετέλεσα πρόεδρος της ΚΟ ήταν να έχουμε ενιαίο λόγο. Αυτό κάποιοι μπορεί να το θεωρούν μετριοπάθεια, όμως είναι σοβαρότητα γιατί επιτελούμε ένα καθήκον. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ερώτημα είναι αν θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα βίντεο το οποίο καλεί τον κόσμο να γραφτεί στο συνέδριο για να δημιουργηθεί μία διεκδίκηση αφήνοντας μια ανησυχία ότι θα αποκλειστούν υποψήφιοι» πρόσθεσε.

{https://www.instagram.com/p/DAu8639IAtU/}

Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί ένας υποψήφιος ή εν δυνάμει υποψήφιος να θέτει ζήτημα ότι θα αποκλειστούν υποψήφιοι όταν κανένας δεν έχει θέσει τέτοιο θέμα, κανείς δεν αμφισβητεί ότι πρέπει να έχουμε υπογραφές και πόθεν έσχες. Δεν μπορούμε να ασκούμε κριτική στον κ.Μητσοτάκη για το πόθεν έσχες του και να μην καταθέτουμε εμείς πόθεν έσχες. Όμως υπάρχει και ένα άλλο πιο σημαντικό ζήτημα. Αφήνονται σαφή υπονοούμενα για σχέσεις της διαπλοκή με σχέδια εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρέπει ο πρώην πρόεδρος να απαντήσει πρώτα απ’ όλα ποια είναι η διαπλοκή μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ; Ρωτώ: Υπήρξε στη λειτουργία της ΚΟ τον τελευταίο χρόνο κάποια σχέση με τη διαπλοκή;».

«Όσο συνεχίζεται αυτή η συζήτηση περί αποκλεισμών υποψηφίων και διαπλοκής δεν εξυπηρετείται η κοινωνία αλλά ο κ.Μητσοτάκης. Εγώ είμαι ΣΥΡΙΖΑ και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι αν τον θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρόεδρος… Γιατί με αυτά που περιγράφει δημιουργεί μια αποκρουστική εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συζήτηση που άνοιξε για τα μαύρα ταμεία, που δεν είχε καμία βάση και ομόφωνα απορρίφθηκε από την Πολιτική Γραμματεία, δεν αφήνει στίγμα και στη σημερινή και στην αυριανή ηγεσία; Τον Ιούλιο ψηφίσαμε ομόφωνα ότι θα έχουμε πρόταση διεκδίκησης προεκλογικής προοδευτικής συμμαχίας με προτεραιότητα το ΠΑΣΟΚ. Το ψηφίσαμε όλοι και το έχει πει και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος. Δεν μπορούμε να δημιουργούμε εσωτερικούς εχθρούς. Προτείνω να βάλουμε μπροστά την ενότητα και τη σοβαρότητα. Ο κόσμος θέλει μια σοβαρή αντιπολίτευση και μια προοδευτική κυβέρνηση» θέλησε να επισημάνει στη συνέχεια.
 
Και συνέχισε: «Αμφισβητήθηκε η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ από τις επιλογές του πρώην προέδρου το τελευταίο εξάμηνο. Γι’ αυτό και άσκησα πολιτική κριτική. Έγινε απόπειρα τροποποίησης του καταστατικού και αλλαγής μέχρι και του ονόματος, αναίτια αλλαγή του προεδρείου της ΚΟ… Το ζήτημα με την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου. Ανησυχώ και το δηλώνω, γιατί το διακύβευμα των εκλογών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, που κορυφώνονται με το βίντεο που δημιουργεί ένταση, τοξικότητα, διχασμό και τα ερωτήματα αυτά πρέπει να απαντηθούν. Εμείς θέλουμε ενωμένο και σοβαρό τον ΣΥΡΙΖΑ».