Δημόσιο

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης
Ψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης Ψηφίστηκε επί της αρχής με την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών κράτησης Γ΄Τύπου. ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι καταψηφίζουν ενώ ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν παρών. Η συζήτηση συνεχίζεται επί των άρθρων ενώ αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης έχει βρεθεί η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε βαρυποινίτες κρατούμενους με αναπηρία πάνω από 80%, μετά από δέκα χρόνια στις φυλακές, να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους με κατ΄ οίκον περιορισμό και φορώντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η ΝΔ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί του συγκεκριμένου άρθρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση επί των άρθρων.

Η χθεσινή συζήτηση διεξήχθη παρουσία συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας μεταξύ των οποίων η Αλεξία Μπακογιάννη, η μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν, ο γιος του Νίκου Μομφεράτου, αλλά και συγγενείς του Κώστα Περατικού, του Μιχάλη Βρανόπουλου και του εισαγγελέα Μιχάλη Ανδρουλιδάκη.

Μοίρασαν μάλιστα ενημερωτικά σημειώματα στους βουλευτές εκφράζοντας τις διαφωνίες τους για τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, με αιχμή αυτή που θα οδηγήσει σε αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.