Πολιτική

Εκτός Βουλής για 15 μέρες ο Αυγενάκης - Η «καμπάνα» Τασούλα στον πρώην υπουργό

Εκτός Βουλής για 15 μέρες ο Αυγενάκης - Η «καμπάνα» Τασούλα στον πρώην υπουργό Φωτογραφία: sooc
Ποινή αποκλεισμού 15 ημερών από τις συνεδριάσεις της Βουλής επέβαλλε ο Κωνσταντίνος Τασούλας στον Λευτέρη Αυγενάκη για το επεισόδιο με τον υπάλληλο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εφάρμοσε έναν συνδυασμό του κανονισμού του Κοινοβουλίου και του Κώδικα Δεοντολογίας, για να καταλήξει ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης, δεν τήρησε τις αρχές της προάσπισης του κύρους του Ναού της Δημοκρατίας και να του επιβάλλει την παραπάνω ποινή.

«Δεν μπορώ να δεχτώ αυτή τη συγγνώμη από εκπρόσωπο του λαού ο οποίος έχει την υποχρέωση να υπερασπίζεται το ρόλο του θεσμού που υπηρετούμε και δεν απολαμβάνουμε», είπε ο κ. Τασούλας στην Ολομέλεια ανακοινώνοντας την «καμπάνα» στον Λευτέρη Αυγενάκη.

Τι είπαν στο γραφείο του Τασούλα

Ο πρώην υπουργός μετά τις εξηγήσεις που έδωσε στο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη, πέρασε και από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής, καθώς ο Κωνσταντίνος Τασούλας τον κάλεσε για να ακούσει τι είχε να πει για το επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευτέρης Αυγενάκης υποστήριξε και πάλι πως δεν χειροδίκησε εναντίον του υπαλλήλου, αλλά πως του τράβηξε το τηλέφωνο από το χέρι και πως είχαν λεκτικό επεισόδιο.

Ο πρώην υπουργός ζήτησε συγγνώμη και από τον κ. Τασούλα για τη συμπεριφορά του και δήλωσε στεναχωρημένος.

Ωστόσο οι εξηγήσεις όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος δεν έπεισαν τον πρόεδρο της Βουλής, που εξέτασε όλα τα ενδεχόμενα για να καταλήξει στην μομφή εναντίον του Λευτέρη Αυγενάκη και του αποκλεισμού του για 2 εβδομάδες από τις συνεδριάσεις της Βουλής.

Επίπληξη στη Φωτίου

Ο Πρόεδρος της Βουλής στάθηκε και στο περιστατικό με την Θεανώ Φωτίου και την Όλγα Κεφαλογιάννη, ανακοινώνοντας πως επιβάλλει στην βουλευτή της Νέας Αριστεράς την πειθαρχική ποινή της ανακλήσεως στην τάξη.