Δημόσιο

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' Ψηφίστηκε και στο σύνολό του το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', η ισχύς του οποίου θα αρχίσει με τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η διάταξη για την αποφυλάκιση κρατουμένων που έχουν εκτίσει το 1/4 της ποινής τους και αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας σε βαθμό αναπηρίας άνω του 80%. Οι εν λόγω κρατούμενοι θα εκτίουν το υπόλοιπο της ποινής τους με κατ' οίκον περιορισμό και «βραχιολάκι».

Η διάταξη χαρακτηρίστηκε φωτογραφική για τον καταδικασμένο για τη 17Ν Σάββα Ξηρό, ωστόσο η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι αφορά πολλές περιπτώσεις κρατουμένων. Για το ζήτημα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις εκ μέρους των ΗΠΑ.

Μη φιλική ενέργεια η απελευθέρωση Ξηρού, λέει ο αμερικανός πρέσβης
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας προκλήθηκε ένταση όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε θέμα έλλειψης απαρτίας του Σώματος και άρα μη δυνατότητας ψήφισης του νομοσχεδίου, ενώ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη μίλησε για προφάσεις εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.