Πολιτική

Νέο «γαλάζιο χτύπημα» – Ερώτηση 8 βουλευτών της ΝΔ σε Γεωργιάδη και Κεραμέως

Νέο «γαλάζιο χτύπημα» – Ερώτηση 8 βουλευτών της ΝΔ σε Γεωργιάδη και Κεραμέως
Συνεχίζονται τα «γαλάζια» χτυπήματα, καθώς μετά την ερώτηση των «11» για τα κόκκινα δάνεια, κατατέθηκε νέα ομαδική ερώτηση από βουλευτές της ΝΔ, αυτή τη φορά για τις φαρμακευτικές δαπάνες των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ειδικότερα, 8 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας να επεκτείνουν την απαλλαγή της φαρμακευτικής δαπάνης για όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους που σήμερα πληρούν τα κριτήρια παροχής του παλιού ΕΚΑΣ.

Όπως λένε με αυτό τον τρόπο, «αίρεται η αδικία για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους που επιβαρύνονται σε αντίθεση με τους παλιούς δικαιούχους του ΕΚΑΣ που αν και λαμβάνουν το ίδιο ύψος σύνταξης έχουν μηδενική συμμετοχή στη δαπάνη».

Οι 8 βουλευτές που υπογράφουν είναι οι Μίλτος Χρυσόμαλλης, Γιάννης Ανδριανός, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Μπάμπης Αθανασίου, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γιώργος Καρασμάνης και Ιωάννης Πασχαλίδης.

Η σύνθεση της ομάδας των βουλευτών που υπογράφει, είναι διαφορετική από αυτή που είχε καταθέσει την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, που είχε ανάψει φωτιές στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ερώτηση κατατίθεται μόλις μια εβδομάδα αφότου η Νίκη Κεραμέως είχε ενημερώσει για τα εργασιακά την γαλάζια Κ.Ο. και μια ημέρα πριν ο Άδωνις Γεωργιάδης ενημερώσει με τη σειρά του τους βουλευτές της ΝΔ για τα θέματα του υπουργείου Υγείας.

Θυμίζουμε επισης, ότι σε δύο ημέρες έχουμε και το πάρτι της ΝΔ, για το οποίο έχει ανοίξει η συζήτηση για το αν θα παρευρεθούν οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής μετά την πρόσκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πάντως πηγές της ΝΔ δεν βλέπουν εσωκομματική τριβή και σχολιάζουν πως η ερώτηση εντάσσεται στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής αποστολής των βουλευτών.

Η ερώτηση των βουλευτών