Δημόσιο

Ζητούνται 413 Λιμενικοί για να καλύψουν τα κενά στα νησιά - πύλες μεταναστών

Ζητούνται 413 Λιμενικοί για να καλύψουν τα κενά στα νησιά - πύλες μεταναστών Ζητούνται 413 Λιμενικοί για να καλύψουν τα κενά στα νησιά - πύλες μεταναστών
Ζητούνται 413 Λιμενικοί για να καλύψουν τα κενά στα νησιά - πύλες μεταναστών Επίκληση στο πατριωτικό αίσθημα των ανδρών του Λιμενικού κάνει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής με στόχο για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Με δύο διαταγές, το Αρχηγείο καλεί τους λιμενικούς να υπηρετήσουν στην καυτή ζώνη των θαλασσίων συνόρων για δύο χρόνια, με τις κενές θέσεις να εκτιμώνται σε 413 (!) για τα οκτώ νησιά που δέχονται το κύριο μεταναστευτικό όγκο.

Στα τρία μεγαλύτερα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι κενές οργανικές θέσεις υπολογίζονται σε 193, ενώ για πέντε νησιά των Δωδεκανήσων ο αριθμός αυτός αγγίζει τις 220 θέσεις.

Λύσεις αναζητά το επιτελείο του Λιμενικού Σώματος για την ολοένα και αυξανομένη μεταναστευτική ροή και τη βελτίωση των δραματικών συνθηκών εργασίας των λιμενικών. Χωρίς όμως προσλήψεις καμία λύση δεν πρόκειται να έχει μόνιμο χαρακτήρα και να αντιμετωπίσει τις νέες ανάγκες. Αν και φαίνεται δύσκολο να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και να καλυφθούν και οι 413 θέσεις, είναι όμως επιτακτικό να βρεθεί προσωπικό για τα νησιά του Αιγαίου έστω μέσω των μεταθέσεων.

Σημαντική είναι η ρύθμιση και στις δύο οδηγίες που αναφέρει ότι μετά τη λήξη της υπηρεσίας τους στα οκτώ νησιά του Αιγαίου έπειτα από το πέρας των δύο χρόνων θα επανέρχονται στην προηγούμενη υπηρεσία τους από όπου μετατέθηκαν, ανεξαρτήτως ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων, ή σε υπηρεσία της επιλογής τους, εφόσον υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις.

πηγη: Ελεύθερος Τύπος