Δημόσιο

Τσίπρας: Ανάγκη για μια ανθρώπινη πολιτική μετανάστευσης

Τσίπρας: Ανάγκη για μια ανθρώπινη πολιτική μετανάστευσης ΑΠΕ/ΜΠΕ Τσίπρας: Ανάγκη για μια ανθρώπινη πολιτική μετανάστευσης ΑΠΕ/ΜΠΕ Φωτογραφία: Τσίπρας: Ανάγκη για μια ανθρώπινη πολιτική μετανάστευσης ΑΠΕ/ΜΠΕ
Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη για μια ανθρώπινη πολιτική μετανάστευσης στην ΕΕ. Η τραγωδία στη Λαμπεντούζα και η σοκαριστική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο Αιγαίο υπογραμμίζουν την ανάγκη για την ΕΕ να αναπτύξει μια αποτελεσματική και ανθρώπινη πολιτική μετανάστευσης, που να βασίζεται στην αλληλεγγύη, ειδικότερα στην πρώτη γραμμή των μεσογειακών χωρών». Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με θέμα τη μετανάστευση.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ο κ. Τσίπρας έχει συνάντηση αυτή την ώρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ,όπου το θέμα που θα κυριαρχήσει είναι το ανοιχτό ζήτημα της ελληνικής οικονομίας και των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γερμανίδα καγκελάριο η οποία είναι η δεύτερη μέσα σε διάστημα ενός μήνα, πραγματοποιείται με κοινή βούληση ώστε  να γίνουν τα σημαντικά βήματα για τον αμοιβαίο συμβιβασμό και την αμοιβαία επωφελή λύση.

Κυβερνητικές πηγές νωρίτερα  διέψευσαν α δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός, προσέρχεται με τελεσίγραφο στη συνάντηση με τη  καγκελάριο.

Όπως ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές τα δημοσιεύματα δεν έχουν καμία απολύτως βάση, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση, όπως δεν δέχεται τελεσίγραφα, έτσι και δεν θέτει.

Εκτός από τη συνάντηση με την Άγγελα Μέρκελ ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει και πάλι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής σύντομη συνάντηση και με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.