Δημόσιο

ΕΤΑΤ: Καταψηφίστηκε η πρόταση για μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ

ΕΤΑΤ: Καταψηφίστηκε η πρόταση για μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ
ΕΤΑΤ: Καταψηφίστηκε η πρόταση για μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Με ψήφους 4 κατά και 2 υπέρ, το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίο Ταμείου Ασφάλισης των Τραπεζοϋπαλλήλων, απέρριψε πρόταση της προέδρου κας Αφρ. Χαρίση, να μεταφερθούν ταμειακά διαθέσιμα ύψους 150 εκατ. ευρώ στο κοινό κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) και να μετατραπούν σε κρατικά ρέπος.

Η συνεδρίαση του ΔΣ υπήρξε θυελλώδης, αφού οι εκπρόσωποι των τραπεζοϋπαλλήλων, κατήγγειλαν την πρόεδρο ότι ενεργεί με σκοπιμότητα, μιας και το συγκεκριμένο αίτημα είχε συζητηθεί στη συνεδρίαση της 11ης Μαϊου και είχε απορριφθεί και τότε. Επίσης, τονίστηκε ότι το ΕΤΑΤ από τη διαδικασία του «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων, το 2012, (PSI) έχει χάσει περίπου

350 εκατ. ευρώ. Άρα, τώρα είναι πολύ δύσκολο το Κράτος να πείσει τους εκπροσώπους των Ταμείων για τις «αγαθές» του προθέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από τους δύο εκπροσώπους των τραπεζοϋπαλλήλων (εν ενεργεία ασφαλισμένων και συνταξιούχων), κατά της πρότασης του υπουργείου Οικονομικών, τάχθηκαν και οι δύο εκπρόσωποι του υπουργείου Εργασίας. Μάλιστα, πηγές από το υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο ότι ο αναπληρωτής υπουργός, κ. Δημήτρης Μάρδας, ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος, από το γεγονός ότι δεν στηρίχθηκε η πρότασή του, ούτε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας. Θετικά, επί της πρότασης, αποφάνθηκαν μόνο η πρόεδρος του Ταμείου και ο εκπρόσωπος του ΓΛΚ. Αξίζει να επισημανθεί ότι υπήρξε έντονη κριτική και προς τον εκπρόσωπο του Γενικού Λογιστηρίου, για το γεγονός ότι παρέστη στο ΔΣ, τώρα που υπήρχε ζήτημα ψηφοφορίας, όταν σε παλαιότερα δεν παρευρισκόταν.

Με ξεχωριστή ανακοίνωση ο σύλλογος εργαζομένων της Alpha Bank, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απορριπτική απόφαση που εξέδωσε το ΔΣ. Ας σημειωθεί ότι ο σύλλογος είχε αποστείλει εξώδικο προς το ΔΣ, τονίζοντας ότι σε περίπτωση θετικής απόφασης, θα έκανε χρήση όλων των νόμιμων μέσων που διαθέτει, κινούμενος και ποινικά προς τα μέλη του.