Δημόσιο

Εντάσεις στο περιφερειακό συμβούλιο για την «Πελοπόννησος ΑΕ»

Εντάσεις στο περιφερειακό συμβούλιο για την «Πελοπόννησος ΑΕ» Εντάσεις στο περιφερειακό συμβούλιο για την «Πελοπόννησος ΑΕ» Φωτογραφία: Εντάσεις στο περιφερειακό συμβούλιο για την «Πελοπόννησος ΑΕ»
Εντάσεις στο περιφερειακό συμβούλιο για την «Πελοπόννησος ΑΕ» Ένταση πυροδότησε στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου η απαίτηση της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» να της δοθούν οικονομικά, και όχι μόνο, στοιχεία για τη λειτουργία της αναπτυξιακής εταιρείας «Πελοπόννησος ΑΕ».

Ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Πατσαρίνος, που έχει χαρακτηρίσει «αμαρτωλή» την αναπτυξιακή εταιρεία, τόνισε με έμφαση προς την περιφερειακή αρχή, ότι «όσο δεν μας δίνετε στοιχεία εμείς θα επαναφέρουμε το θέμα και θα προσφύγουμε στους θεσμούς».

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης υποστήριξε ότι η αναπτυξιακή «Πελοπόννησος ΑΕ» αποτελεί βασικό αναπτυξιακό εργαλείο, λειτουργεί υποδειγματικά και παράγει σπουδαίο έργο, επικρίνοντας παράλληλα την αντιπολίτευση πως «μεταχειρίζεται ακραία λασπολογία, όπως έκανε και προεκλογικά, αφού δεν μπορεί να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει τις πολιτικές πρωτοβουλίες της περιφερειακής αρχής».

Επισήμανε ότι η «Πελοπόννησος ΑΕ» αφενός ανήκει ισότιμα στην Περιφέρεια και τους Δήμους της Πελοποννήσου, αφετέρου διοικείται από διοικητικό συμβούλιο και ελέγχεται διαρκώς από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ενώ κάλεσε όποιον διαθέτει στοιχεία να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, «γιατί ούτε λαϊκά δικαστήρια υπάρχουν, ούτε η κυβέρνηση μπορεί να μετατραπεί σε λαϊκό δικαστήριο. Αυτές οι συμπεριφορές δεν δημιουργούν συνθήκες πολιτικής, αλλά συνιστούν στρεβλώσεις της δημοκρατίας».

Επιπλέον, ανέφερε ότι και η περιφερειάρχης Αττικής έχει προτείνει τη σύσταση αναπτυξιακής εταιρείας, παρόμοιας με την «Πελοπόννησο ΑΕ», για να προχωρήσει έργα στην Αττική, και κατηγόρησε τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκο Πατσαρίνο για αντιφατική συμπεριφορά, καθώς μέμφεται την «Πελοπόννησο ΑΕ», αλλά επαινεί την έτερη αναπτυξιακή «ΠΑΡΝΩΝ ΑΕ», την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα.

Από πλευράς της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζεται ότι η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» συνεχίζει τον αγώνα «για τη διασφάλιση της ενημέρωσης, της διαφάνειας, της συμμετοχής και της Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου». Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι παρότι εγγράφως έχουν ζητηθεί στοιχεία, ο περιφερειάρχης, που είναι πρόεδρος της αναπτυξιακής «Πελοπόννησος ΑΕ», δεν έχει απαντήσει, κι εκτιμούν ότι δέχτηκαν άδικη επίθεση, που μπορεί και να οφείλεται στο ότι το υπουργείο Εσωτερικών έστειλε έγγραφο στον περιφερειάρχη και τον καλεί να ανταποκριθεί και να δώσει τα ζητούμενα στοιχεία.