Δημόσιο

Προχωρά η ηλεκτρονική διασύνδεση όλου Δημοσίου με το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ

Προχωρά η ηλεκτρονική διασύνδεση όλου Δημοσίου με το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ Προχωρά η ηλεκτρονική διασύνδεση όλου Δημοσίου με το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ
Προχωρά η ηλεκτρονική διασύνδεση όλου Δημοσίου με το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ Ανοικτή πρόσκληση στους φορείς της Γενική Κυβέρνησης που θα ενταχθούν στο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που είναι σήμερα στο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι») να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να υπάρχει ακριβής προσδιορισμός του αντικειμένου του κάθε μικρότερου έργου που θα προκηρυχθεί στο πλαίσιο των Συμφωνιών Πλαίσιο (Call Offs), απηύθυνε η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Α.Ε.).

Το έργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» αποτελεί την εξέλιξη - επέκταση του υφιστάμενου δικτύου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι» όπου στόχο έχει την υποστήριξη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών όλων των φορέων της Γενικής κυβέρνησης.

Το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι» περιελάμβανε περίπου 4.500 σημεία ενώ το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» περιλαμβάνει 34.000 σημεία καθώς και 55.000 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, για μια περίοδο τριών ετών. Η επικαιροποίηση αφορά όλα τα σημεία - κτίρια κάθε Δημόσιου Φορέα, που θα συμμετέχουν στο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», συμπεριλαμβανομένων και αυτών που συμμετέχουν σήμερα στο δίκτυο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι».

Για καθένα από τα κτίρια, πρέπει να αναφερθούν οι υφιστάμενες τηλεπικοινωνιακές υποδομές καθώς και τα εν ενεργεία πληροφοριακά συστήματα και εφαρμογές που φιλοξενούνται σε αυτά, με σκοπό να αναδειχθούν τα σημεία εκείνα που λειτουργούν ως κέντρα δεδομένων (Data Center) και κατά συνέπεια απαιτούν γραμμές πρόσβασης υψηλότερων ταχυτήτων.

Επίσης, κάθε φορέας που θα συμμετέχει στο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», θα πρέπει να αναφέρει τις συνδέσεις και τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας που χρειάζεται για εκείνα τα στελέχη του, που η φύση της εργασίας τους είναι τέτοια που κάνει απαραίτητη τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Η καταγραφή αυτή θα επιτρέψει στην ΚτΠ ΑΕ να προχωρήσει στη βέλτιστη σχεδίαση των μικρότερων έργων των Συμφωνιών Πλαίσιο και στη συνέχεια στην προκήρυξη τους, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα εικόνα κάθε δημόσιου φορέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚτΠ Α.Ε. σε περίπτωση καθυστέρησης από πλευράς των φορέων να δηλώσουν τα στοιχεία που ζητούνται ενδεχομένως να οδηγήσει σε αδυναμία ένταξης των σημείων - κτηρίων αυτών στο δίκτυο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ». Κατά συνέπεια, υπάρχει κίνδυνος τα σημεία που δεν θα δηλωθούν, να μην καταστούν αποδέκτες των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ ή να καθυστερήσει αρκετά η ένταξη τους, συγκριτικά με τα υπόλοιπα που θα έχουν δηλωθεί από την αρχή.