Δημόσιο

Εγκρίθηκε η Περιφερειακή Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη

Εγκρίθηκε η Περιφερειακή Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη Εγκρίθηκε η Περιφερειακή Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη
Εγκρίθηκε η Περιφερειακή Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη Την έγκριση της Περιφερειακής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη (ΠΕΣΚΕ), για την Περιφέρεια Αττικής υπερψήφισε, κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η περιφερειακή στρατηγική χωρίζεται σε τέσσερις πυλώνες. Πρώτος πυλώνας είναι η καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας, δεύτερος πυλώνας η πρόληψη και καταπολέμηση αποκλεισμού των παιδιών, τρίτος πυλώνας η προώθηση και ένταξη ευπαθών και ευάλωτων ομάδων στην απασχόληση και τέταρτος πυλώνας η διακυβέρνησης της στρατηγικής.

Σύμφωνα με την περιφερειακή σύμβουλο, Πόπη Σταυροπούλου η οικονομική κρίση και οι πολιτικές λιτότητας έχουν πλήξει ιδιαίτερα την Περιφέρεια Αττικής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανεργία στην Αττική έχει πλήξει 535.000 άτομα, κάτι που αναλογεί στο 39,8% του συνόλου των ανέργων της χώρας», ενώ «οι μακροχρόνια άνεργοι ανέρχονται περίπου σε 350.000 άτομα, ή στο 60% των ανέργων της Περιφέρειας».

Η κ. Σταυροπούλου υπογράμμισε ότι στόχος του προγράμματος, είναι πρωταρχικά η άμεση ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, και σε δεύτερο πλάνο, η οικονομική ανάκαμψη με τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2015. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Χρήστο Καραμάνο «ο προϋπολογισμός εκτελείται ομαλά». Πρόσθεσε δε, ότι "τα νέα από το μέτωπο των εσόδων είναι θετικά", τονίζοντας ότι «τα έσοδα ήταν παραπάνω από αυτά που είχαν προϋπολογιστεί».