Ελλάδα

Εμφύλιος στην Κρήτη: 45 νεκροί σε 9 μήνες από τα τροχαία

Εμφύλιος στην Κρήτη: 45 νεκροί σε 9 μήνες από τα τροχαία
Σοκ από τα στοιχεία από τους νεκρούς στην Κρήτη.

Χωρίς τέλος τα δάκρυα στην Κρήτη με τους νεκρούς από τα τροχαία μόνο κατά το 9μηνο του 2024 να φτάνουν τους 45!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του neakriti.gr, καθίσταται σαφές ότι το 2024 παρά τις δεσμεύσεις για μέτρα και έργα, είναι μια από τις χρονιές με τα περισσότερα θύματα.

Σημεία καρμανιόλες στο Ηράκλειο

Με τη δραματική πραγματικότητα των αριθμών για τα θύματα να σοκάρει… πιο σοκαριστική ακόμη, είναι η προσέγγιση πολιτών ότι συχνά λόγω των συνθηκών που επικρατούν στους δρόμους του νησιού, νιώθουν ότι ζουν από τύχη.

Ένα ακόμη τροχαίο στη Νέα Αλικαρνασσό το πρωί της Κυριακής σημειώθηκε σε ένα από τα δύο σημεία, που τα τροχαία είναι καθημερινά.

Οι συμβολές της Ικάρου με την Ηροδότου και την Αρτεμισίας, θυμίζουν συγκρουόμενα, αφού στη μία περίπτωση για κάποιο λόγο που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τα οχήματα περνούν συνεχώς με κόκκινο…

Ενώ στην άλλη, ο φωτεινός σηματοδότης για τους πεζούς ανάβει πράσινο μόνο για έξι δευτερόλεπτα και πάντως ταυτόχρονα με το πορτοκαλί φανάρι για όσους θέλουν να στρίψουν προς το δρόμο που είναι πράσινο για τους πεζούς.

Το ίδιο επικίνδυνο σκηνικό επικρατεί και στη Θερίσου στη συμβολή με τη Μίνωος, με τους κατοίκους να εξηγούν ότι δεν προλαβαίνουν να καλούν ασθενοφόρα και τροχαία για τα ατυχήματα που σημειώνονται.

Το αιματηρό τρίγωνο του Ηρακλείου συμπληρώνει η παραλιακή λεωφόρος που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δρόμους με τα περισσότερα τροχαία.

Είτε λόγω κακού οδικού δικτύου, είτε λόγω νοοτροπίας, είτε λόγω κίνησης ή ακόμη και οδικής παιδείας... Ο θρήνος των απωλειών είναι καθολικός και πέρα για πέρα πραγματικός, απαιτώντας όχι δεσμεύσεις και λόγια… αλλά πράξεις και μέτρα για να μη χάνονται τόσοι άνθρωποι στην άσφαλτο.

Δείτε το βίντεο

{https://www.youtube.com/watch?v=ROxboibIwwk&t=228s}