Δημόσιο

Στη «Διαύγεια» η προμήθεια του εξοπλισμού απορριμμάτων απο τον Δήμο Ζακύνθου

Στη «Διαύγεια» η προμήθεια του εξοπλισμού απορριμμάτων απο τον Δήμο Ζακύνθου Στη «Διαύγεια» η προμήθεια του εξοπλισμού απορριμμάτων απο τον Δήμο Ζακύνθου
Στη «Διαύγεια» η προμήθεια του εξοπλισμού απορριμμάτων απο τον Δήμο Ζακύνθου Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, αναρτάται σήμερα στη «Διαύγεια» ο ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια του μηχανολογικού εξοπλισμού για τη μηχανική επεξεργασία και διαλογή των απορριμμάτων, σύμφωνα με το πρόγραμμα που προωθεί ο δήμος Ζακύνθου, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Το έργο, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, εκτελείται σε δύο φάσεις. Η πρώτη αφορά την προμήθεια εξοπλισμού και τεχνογνωσίας και η δεύτερη αφορά την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων για την τοποθέτησή τους. Η δεύτερη φάση βρίσκεται σε εκκρεμότητα μέχρι την ολοκλήρωση της χωροθέτησης των εγκαταστάσεων, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η προμήθεια του εξοπλισμού θα έχει ολοκληρωθεί σε 52 ημέρες από σήμερα, εάν στο μεταξύ δεν υπάρξουν ενστάσεις, όσον αφορά τη φερεγγυότητα του διαγωνισμού. Δηλαδή, από τα μέσα Νοεμβρίου, ο εξοπλισμός, επειδή πρόκειται για μία μικρή κινητή μονάδα, θα μπορεί να εγκατασταθεί σε κάποιον από τους χώρους που θα επιλέξει ο δήμος. Εάν, όμως, υπάρξουν ενστάσεις από ενδιαφερόμενους μειοδότες για το περιεχόμενο του διαγωνισμού, ίσως αυτή η διαδικασία καθυστερήσει επί μακρόν και μέχρι να εκδικαστούν οι ενστάσεις.

Εν τω μεταξύ, έτοιμοι να κλείσουν οριστικά τον ΧΥΤΑ στο Σκοπό, με προσφυγή στη δικαιοσύνη, φέρονται να είναι επιχειρηματίες και κάτοικοι του Καλαμακίου, σε εφαρμογή των όσων ορίζει η απόφαση του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 'Αλλωστε, από την 1η Ιανουαρίου 2016 τίθεται σε εφαρμογή η διαδικασία επιβολής προστίμων στον δήμο Ζακύνθου, εξέλιξη που θα έχει δραματικές συνέπειες στη λειτουργία της αυτοδιοίκησης στο νησί.