Πολιτική

Ραγκούσης: Nα εφαρμοστεί η ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στα οικονομικά των κομμάτων - Αιχμές για Κασσελάκη

Ραγκούσης: Nα εφαρμοστεί η ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στα οικονομικά των κομμάτων - Αιχμές για Κασσελάκη Φωτογραφία: intime
Μικρονοϊκές και εκτός κοινωνίας χαρακτήρισε ο Γιάννης Ραγκούσης τις αποφάσεις του Στέφανου Κασσελάκη να προχωρήσει στην απόλυση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Γιώργος Τσίπρας.

«Όταν η κοινωνία φωνάζει το ενωθείτε, μικρονοϊκά να εξελίσσονται τέτοιες καταστάσεις είναι έξω από την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Εάν δεν υπήρχε το μέγα θέμα ότι εκδιώχθηκαν για τις πολιτικές τους απόψεις, προφανώς θα μπορούσε να γίνει αλλαγή συνεργατών. Από τον Τεμπονέρα μέχρι και τον Τσίπρα εκδιώχθηκαν ,επειδή ο Κασσελάκης δεν συμφωνούσε με τις πολιτικές τους απόψεις. Είναι απολύτως πολιτικό το υπόβαθρο, μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο», συνέχισε ο κ. Ραγκούσης.

«Οι εκκαθαρρίσεις έγιναν επειδή οι απόψεις των τριών εν ενεργεία πολιτικών στελεχών…, έγιναν επειδή δεν συμφωνούσε ο κ. Κασσελάκης», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Με αφορμή, τις απολύσεις αυτές και την επίκληση εκ μέρους της Κουμουνδούρου ότι έγιναν για λόγους οικονομίας, ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει να επιβληθεί διαύγεια και στα κόμματα, για να υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και να την εφαρμόσει ο κ. Κασσελάκης και μέχρι τότε να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα το σύνολο των μισθοδοτούμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ, πόσα παίρνουν, πόσοι προσελήφθησαν επί προεδρίας του και πόσοι εργάζονται στα Ινστιτούτα».

«Δεν μπορεί το 14,9% να μας πάει στη νίκη. Έχει παραδεχθεί ο ίδιος την ευθύνη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών», υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης.

Μεταξύ άλλων ο Γ. Ραγκούσης ζήτησε να θεσμοθετηθεί και να εφαρμοστεί η ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στα οικονομικά των κομμάτων. Να δοθούν τώρα στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το σύνολο των μισθοδοτούμενων στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στα ινστιτούτα του.

Τόνισε την ανάγκη ενοποίησης των δυνάμεων της προοδευτικής παράταξης. Μία κατεύθυνση προς την οποία δείχνουν και τα δημοσκοπικά ευρήματα, σύμφωνα με τα οποία το 70-80 % των προοδευτικών ψηφοφόρων θέλει ενοποίηση της προοδευτικής παράταξης.

Επικέντρωσε στην ανάγκη ένωσης δυνάμεων κι όχι διχασμού τούτες τις κρίσιμες ώρες για το πολιτικό σύστημα και την κεντροαριστερά εν γένει, ανταποκρινόμενοι στην απαίτηση της βάσης του ελληνικού λαού.

Επισήμανε ότι μια τέτοια ιστορικών διαστάσεων διαδικασία δεν μπορεί παρά να έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση της βάσης-μελών φίλων και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- με τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Αναφερόμενος για τη λήξη της επαγγελματικής σχέσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το κόμμα για πολιτικούς λόγους, μίλησε για την ανάγκη θεσμοθέτησης κι επέκτασης της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ και στα οικονομικά των κομμάτων, καθώς οι κρατικές επιχορηγήσεις είναι δημόσιο χρήμα και προέρχονται από τη φορολογία των πολιτών κι απαιτείται πλήρης διαφάνεια στη διαχείρισή τους.

Η επέκταση της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ στα κόμματα πρότεινε να αποτελέσει πολιτική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το επόμενο διάστημα με πρόταση νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Μέχρι τότε επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Πρόεδρός του, κ. Κασσελάκης, πρέπει πρώτοι να δώσουν στη δημοσιότητα το σύνολο των μισθοδοτούμενων στο κόμμα και στα ινστιτούτα του καθώς και πόσοι από αυτούς προσλήφθηκαν επί της Προεδρίας του.

{https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=988089812527873}