Δημόσιο

Καταγγέλουν Τατούλη για αποφάσεις με όφελος σε μέλη της οικογενείας του

Καταγγέλουν Τατούλη για αποφάσεις με όφελος σε μέλη της οικογενείας του Καταγγέλουν Τατούλη για αποφάσεις με όφελος σε μέλη της οικογενείας του
Η αντιπολίτευση καταγγέλλει Τατούλη για ευνοϊκές αποφάσεις με όφελος σε μέλη της οικογενείας του Ο επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» Νίκος Πατσαρίνος, με επιστολή του στα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, στο Σώμα Επιθεωρητών, Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, ζητά έλεγχο νομιμότητας στη λειτουργία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα εστιάζει στο έργο «Βελτίωση της οδού Γύθειο - Αρεόπολη - Γερολιμένας κατά τμήματα», όπου ανάδοχος είναι η Κοινοπραξία «ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, ΑΤΕ- ΑΤΛΑΣ, ΑΤΕΒΕ-ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ» και σημειώνει ότι με απόφασή του ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έδωσε προέγκριση για παράταση του χρονοδιαγράμματος του έργου, αφού πρώτα επισημαίνει ότι η εν λόγω κοινοπραξία κατέθεσε αίτηση για παράταση των εργασιών με υπογράφοντα τον αδερφό του Περιφερειάρχη κ. Βασίλη Τατούλη.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου υπογραμμίζει στα υπουργεία και τις ανεξάρτητες αρχές ότι, «πρόκειται για άλλο ένα προβληματικό έργο της Περιφέρειας, στο όποιο επιπλέον θα έπρεπε η πολιτική και διοικητική αρχή να σέβεται ιδιαίτερα τους νόμους και τις συμβάσεις. Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες και αναφορές μας σ' όλα τα όργανα διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνεχίζει προκλητικά να υπογράφει αποφάσεις που αφορούν επιχειρήσεις συγγενικών του προσώπων».

Ο κ. Πατσαρίνος κάνει λόγο για «σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος» του περιφερειάρχη, αναφέροντας ότι, με «τη διάταξη του άρθρου 159 παρ. 3 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87Α/7-6-2010) που αναφέρει ότι σε περίπτωση εμπλοκής του Περιφερειάρχη με ιδιωτικά συμφέροντα έως β΄ βαθμού συγγένειας, υποχρεούται αυτός ν' απέχει από τα καθήκοντά του και να τον αντικαθιστά κάποιος αντιπεριφερειάρχης που ορίζεται από το Περιφερειακό Συμβούλιο».

Επιπλέον, ο επικεφαλής της παράταξης ‘'Πελοπόννησος Πρώτα'', σημειώνει ότι, «πρόσφατα με δηλώσεις του ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αναφέρθηκε σε φαινόμενα κακοδιαχείρισης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με εμπλοκή υπηρεσιακών στελεχών της και πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας με την 3226/2015 απόφασή του δικαίωσε την στάση μας, για την δυνατότητα εκλογής Περιφερειακού Συμβούλου ατόμου που συνάπτει συμβάσεις με την Περιφέρεια».