Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Είχα πιει ένα ποτήρι τσίπουρο» είπε ο 46χρονος που παρέσυρε την οικογένεια

Θεσσαλονίκη: «Είχα πιει ένα ποτήρι τσίπουρο» είπε ο 46χρονος που παρέσυρε την οικογένεια Φωτογραφία: eurokinissi
Ο 45χρονος που προκάλεσε το τροχαίο στη Θεσσαλονίκη πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, έλαβε ο 46χρονος οδηγός που κατηγορείται για την τριπλή παράσυρση πεζών, ζευγάρι γονιών και του ανηλίκου παιδιού τους, στην περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Εις βάρος τους, ο εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων» (σε βαθμό κακουργήματος) όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».

Μέχρι να απολογηθεί και να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση παραμένει υπό κράτηση.

Μάχη για τη ζωή τους δίνει το ζευγάρι

Το ζευγάρι, ο 37χρονος άντρας και η 34χρονη σύζυγός του, η οποία διανύει τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, ενώ το παιδί τους βρίσκεται στην παιδοχειρουργική κλινική, εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι, μόνιμοι κάτοικοι Βελγίου, βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα για διακοπές.

Τα λόγια του 45χρονου στη μητέρα του μετά το ατύχημα

Η παράσυρση συνέβη γύρω στις 11 το πρωί της Τετάρτης, σε δρόμο που συνδέει την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου με την Περαία, κοντά στις εγκαταστάσεις ιδιωτικού ΚΤΕΟ.

Ο 46χρονος οδηγός του αυτοκινήτου φέρεται ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και αμέσως μετά το σοβαρό δυστύχημα συνελήφθη, ενώ με εντολή εισαγγελέα παραμένει υπό κράτηση.

NETWORK