Δημόσιο

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύσσεται ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύσσεται ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας
Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύσσεται ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας Την κήρυξη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Είχε προηγηθεί  αίτημα του δημάρχου της περιοχής, Χρήστου Νικολάου, η οποία υπέστη σημαντικές ζημιές σε δίκτυα υποδομών.

Σχετικά με τις ζημιές, ο Χρήστος Νικολάου ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων. Λόγω των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν, τόσο στον δρόμο που οδηγεί στον ΧΥΤΑ του Φλόκα, όσο και μέσα στον ΧΥΤΑ, σταμάτησε η μεταφορά των απορριμμάτων. Ως εκ τούτου δεν γίνεται αποκομιδή από τις περιοχές που εξυπηρετεί ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ, δηλαδή από τους δήμους Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, αλλά και από τρεις δημοτικές ενότητες της Πάτρας, και συγκεκριμένα την Μεσσάτιδα, την Παραλία και τα Βραχνέικα.

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, λόγω των πλημμυρών έχει υποστεί μεγάλες ζημιές το αγροτικό οδικό δίκτυο και όπως είπε χαρακτηριστικά, χωράφια και δρόμοι έχουν γίνει μια λίμνη.

Ακόμη έχουν καταγραφεί ζημιές στα δίκτυα απορροής ομβρίων υδάτων, αφού δεν άντεξαν την πίεση που προκλήθηκε από τον όγκο των νερού, όπως επίσης και σε αντλιοστάσια.

Όσον αφορά στις πλημμύρες που σημειώθηκαν σε σπίτια και καταστήματα, ο δήμαρχος είπε πως ναι μεν υπάρχουν ζημιές, αλλά κανείς δεν χρειάστηκε να φύγει από το σπίτι του.

Τέλος όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος σε ανακοίνωση, μετά την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, «συνεχίζουμε τον δύσκολο αγώνα που ήδη έχουμε ξεκινήσει ώστε να επουλωθούν οι πληγές που άφησε η βιβλική καταστροφή. Με δικά μας μέσα αλλά και με ιδιώτες, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή βοήθησαν και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε το αγροτικό δίκτυο και να διανοίξουμε τους χείμαρρους».