Ελλάδα

Κακοκαιρία: Προβλήματα σε Κέρκυρα και Θεσπρωτία - Live η πορεία της Cassandra (Βίντεο)

Κακοκαιρία: Προβλήματα σε Κέρκυρα και Θεσπρωτία - Live η πορεία της Cassandra (Βίντεο) Φωτογραφία: CORFU NEWS
Πλημμύρες, πτώσεις δέντρων και προβλήματα σε πτήσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας Cassandra.

Σφοδρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες, προβλήματα σε πτήσεις και διακοπές ρεύματος έχει προκαλέσει ήδη η κακοκαιρία Cassandra.

Τις τελευταίες ώρες η Κέρκυρα και η Θεσπρωτία πλήττονται από έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ η κακοκαιρία Cassandra αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα έως το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που έχει εκδώσει η ΕΜΥ.

Στην Κέρκυρα, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων πλημμύρισε η ρεσεψιόν γνωστού ξενοδοχείου στη Μεσογγή, ενώ από τους ισχυρούς ανέμους ξεκόλλησαν πάνελ από το κλειστό κολυμβητήριο.

Δέντρα ξεριζώθηκαν στην πόλη της Κέρκυρας, στα Μωραΐτικα/ Μπενίτσες και στην Περίθεια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα enimerosi. Επίσης, δρόμοι πλημμύρισαν σε πολλά σημεία του νησιού.

Για μία ακόμα φορά πλημμύρισε η περιοχή της Σπηλιάς, όπου ξεχείλισαν φρεάτια και τα λύματα προκάλεσαν ιδιαίτερα έντονη δυσοσμία. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, από τα φρεάτια βγήκαν και αρουραίοι.

{https://www.youtube.com/watch?v=lHe-fvDioT0}

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στις πτήσεις. Μία από την Αθήνα και δύο από το εξωτερικό δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Η πρώτη επέστρεψε στο «Ελ. Βενιζέλος» και οι άλλες δύο κατευθύνθηκαν στο Μπρίντιζι.

{https://www.youtube.com/watch?v=lP8foZUgj0g}

{https://www.youtube.com/watch?v=HghXWedyZgs}

{https://www.youtube.com/watch?v=ZkXnyzzOx00}

Διακοπή ρεύματος στον δήμο Φιλιατών

Χωρίς ρεύμα έμεινε το μεγαλύτερο μέρος του δήμου Φιλιατών, στη Θεσπρωτία, εξαιτίας της έντονης κεραυνικές δραστηριότητες. Βλάβες αναφέρθηκαν και στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας. Πτώσεις βράχων σημειώθηκαν στη Λωρίδα Σαγιάδας.

Νωρίτερα, ενεργοποιήθηκε το 112 λόγω της κακοκαιρίας Cassandra και εστάλη μήνυμα σε όσους βρίσκονταν στον δήμο Φιλιατών, που τους προειδοποιούσε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και τους καλούσε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι) στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», ανέφερε το μήνυμα του 112.

{https://x.com/112Greece/status/1842249795798532392}

Έντονη βροχόπτωση εκδηλώθηκε και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και σε αρκετούς δρόμους σχηματίστηκαν ποτάμια.

Στον δήμο Πωγωνίου έπεσαν μεγάλα δέντρα στον δρόμο προς τον Παρακάλαμο.

{https://www.facebook.com/thanasisfotiou/posts/pfbid02AvY63mW3rUjrJwe1iBfEpowKeKddPhST6faG3PUCrmst6nb8vesNF8iY62irFiQLl}

Live η πορεία της κακοκαιρίας Cassandra

Κολυδάς: Ιδιαίτερη προσοχή σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα

Σε ανάρτησή του, ο Θοδωρής Κολυδάς προειδοποιεί ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της κακοκαιρίας Cassandra.

«Το Σάββατο τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου και από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Αιτωλοακαρνανία και Αχαία ιδιαίτερη προσοχή», αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ.

{https://x.com/KolydasT/status/1842271880818131338}

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, αναμένονται έως το βράδυ του Σαββάτου.

Από τα έντονα φαινόμενα θα επηρεαστούν η δυτική Ελλάδα και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Αύριο, Σάββατο, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

- Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

- Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.