Δημόσιο

Διαλέξεις στο πλαίσιο του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του δήμου Χανίων

Διαλέξεις στο πλαίσιο του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του δήμου Χανίων Διαλέξεις στο πλαίσιο του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του δήμου Χανίων
Διαλέξεις στο πλαίσιο του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του δήμου Χανίων Με οκτώ επιστημονικές διαλέξεις που θα έχουν ως επίκεντρο το παιδί ανοίγει για τον φετινό χειμώνα στα Χανιά η αυλαία των μαθημάτων του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, που διοργανώνει για δέκατη συνεχή χρονιά ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟΚΟΙΠΠ).

Ο πρώτος κύκλος διαλέξεων έχει θέμα «Πανεπιστήμιο για Γονείς» και όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Οργανισμού, Κατερίνα Κουνελάκη, «στόχο έχει τη στήριξη, ενημέρωση και πληροφόρηση των γονέων πάνω σε σημαντικά θέματα, που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών».

Ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, αφού τόνισε ότι παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι διαλέξεις του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, επεσήμανε: «Ο δήμος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο αγαθό της παιδείας και στο αναφαίρετο δικαίωμα που έχει ο κάθε δημότης στη μόρφωση». «Η μόρφωση ενδυναμώνει τη σκέψη, την αναζήτηση και οδηγεί την κοινωνία στην πρόοδο και στην ανάπτυξη όλων των μελών της», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Μιχάλης Βλαχάκης, απηύθυνε κάλεσμα στους δημότες να παρακολουθήσουν και φέτος τον κύκλο σπουδών του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου. «Να ενημερωθούν και να καταρτιστούν σε εξειδικευμένα θέματα από Έλληνες επιστήμονες» ανέφερε.

Οι διαλέξεις θα δοθούν στην συνεδριακή αίθουσα της Τράπεζας Χανίων, ενώ οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 και θα πραγματοποιούνται στα γραφεία του ΔΟΚΟΙΠΠ (στο ισόγειο του δημαρχείου), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 28213 41628 και 41630.

Σε όσους συμμετέχουν θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.