Δημόσιο

Ναι απο τον Κουρουμπλή για «συμβολική» είσοδο τρακτέρ στην Αθήνα

Ναι απο τον Κουρουμπλή για «συμβολική» είσοδο τρακτέρ στην Αθήνα Ναι απο τον Κουρουμπλή για «συμβολική» είσοδο τρακτέρ στην Αθήνα
Ναι απο τον Κουρουμπλή για συμβολική είσοδο τρακτέρ στην Αθήνα Με τον προερχόμενο από το ΚΚΕ αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Αθήνα ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος θεσμικά έχει την πολιτική εποπτεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84 ο Β. Μπούτας μετέφερε στον Π. Κουρουμπλή το αίτημα των αγροτών για συμβολική είσοδο των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του αγροτικού συλλαλητηρίου που διοργανώνεται την Παρασκευή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό από τον αρμόδιο υπουργό.

Από την απόφαση αυτή , πάντως, διαφοροποιήθηκαν οι αγρότες των Τεμπών, των Μικροθηβών και της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών που αντιπροσωπεύει αρκετά μπλόκα της βόρειας Ελλάδος. Μάλιστα, οι αγρότες των Τεμπών δηλώνουν έτοιμοι για διάλογο με τον Πρωθυπουργό και αύριο αναμένεται να αποστείλουν τα αιτήματά τους στην κυβέρνηση και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Εξάλλου, στον αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών συνόρων προχωρούν αύριο οι αγρότες του Έβρου που σήμερα έκλεισαν το τελωνείο του Ορμενίου. Την ίδια ώρα, κλειστά επ’ αόριστον είναι τα Τέμπη και ο Ισθμός Κορίνθου στη νέα Εθνική Οδό, ωστόσο, σήμερα, είναι ανοιχτή η παλαιά εθνική.

Αίσιο τέλος είχαν οι πολύωρες διαπραγματεύσεις που έγιναν από τις 13 .00 στο τελωνείο του Προμαχώνα. Λίγο μετά τις 20:15, οι δρόμοι άνοιξαν και η κυκλοφορία στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία διεξάγεται κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες αγρότες δεσμεύτηκαν ότι δεν θα μπλοκάρουν το τελωνείο μέχρι ώσπου αποφορτιστεί εντελώς η κίνηση και στις δύο πλευρές.