Δημόσιο

Πάτρα: «Όχι» στα hot spots, «ναι» στην αλληλεγγύη λέει ο Δήμαρχος της πόλης

Πάτρα: «Όχι» στα hot spots, «ναι» στην αλληλεγγύη λέει ο Δήμαρχος της πόλης Πάτρα: «Όχι» στα hot spots, «ναι» στην αλληλεγγύη λέει ο Δήμαρχος της πόλης
Αντίθετος στην προοπτική δημιουργίας στην Πάτρα, κέντρου προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες, δηλώνει ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης, τονίζοντας ότι τα hot spots δημιουργούν μονάχα «συνθήκες εγκλωβισμού».

Η δήλωση του Δημάρχου προέκυψε με με αφορμή δημοσιεύματα περί πιθανής δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας μεταναστών, στην ευρύτερη περιοχή.

Πάντως, όπως τόνισε στην συνέχεια, «αν έλθουν μετανάστες στην περιοχή μας, θα καλέσουμε το λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να τους στηρίξει με ότι χρειάζονται, ρούχα, τρόφιμα, για να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους».

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «θα απαιτήσουμε από την κυβέρνηση και τα αντίστοιχα υπουργεία, να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, για την καταγραφή και τη μετεγκατάσταση στις χώρες που επιθυμούν, με διαδικασίες που δε θα προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενάντια σε ρατσιστικές, σκοταδιστικές και αντιδραστικές αντιλήψεις, όπως αυτές της Χρυσής Αυγής».