Ελλάδα

Πάτρα: Πρώην αστυνομικός με παράσημο εξαπάτησε ηλικιωμένη - Της πήραν 40.000 ευρώ

Πάτρα: Πρώην αστυνομικός με παράσημο εξαπάτησε ηλικιωμένη - Της πήραν 40.000 ευρώ Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο αστυνομικός είχε τραυματιστεί κατά την καταδίωξη του Νίκου Μαζιώτη.

Ένας παρασημοφορημένος πρώην αστυνομικός ενεπλάκη στην εξαπάτηση ηλικιωμένης στην Πάτρα, από την οποία πήραν 40.000 ευρώ.

Οι δράστες εξαπάτησαν ηλικιωμένη στα Βραχναίικα, από την οποία απέσπασαν 40.000 ευρώ με το πρόσχημα δήθεν άμεσης ανάγκης να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η κόρη της, έπειτα από τροχαίο ατύχημα.

Ένας από τους εμπλεκόμενους ήταν ο 41χρονος παρασημοφορημένος πρώην αστυνομικός, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ο συγκεκριμένος έλαβε το παράσημο του «Αστυνομικού Σταυρού» το 2020. στη συνέχεια αποστρατεύθηκε, λόγω προβλημάτων υγείας.

Το 2014 είχε τραυματιστεί σε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του ηγέτη του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκου Μαζιώτη, έπειτα από ένοπλη ληστεία σε τράπεζα, στην Κλειτορία Αχαΐας, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Πώς εξαπάτησαν την ηλικιωμένη

Στις 10 Σεπτεμβρίου, ένας από τους δράστες τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη και προσποιούμενος γιατρό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ζήτησε από τη γυναίκα 40.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες για δήθεν επέμβαση της κόρης της, που είχε «τραυματιστεί» σοβαρά στο πόδι.

Συνεργός προσποιήθηκε την κόρη της γυναίκας κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης, προκειμένου να την πείσει να δώσει τα χρήματα. Η ηλικιωμένη συμφώνησε τελικά να τους τα παραδώσει στον ναό του Αγίου Βασιλείου στα Βραχναίικα, όπως της υπέδειξαν οι δράστες.

Εκεί την περίμενε ένας άνδρας με μηχανή, που παρέλαβε τα χρήματα. Από την προανάκριση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ταυτοποιήθηκε ότι ο πρώην αστυνομικός ήταν εκείνος που παρέλαβε τα χρήματα. Μετά τη σύλληψή του, η ηλικιωμένη τον αναγνώρισε, ενώ ο 41χρονος παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην απάτη και υποστήριξε πως παρέδωσε τα 40.000 ευρώ σε συνεργό που δεν γνώριζε, στις Σέρρες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

«Εξιχνιάσθηκε μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στις 10-9-2024 σε περιοχή της Πάτρας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος ενεργώντας με συνεργούς του, που αναζητούνται στις 10-9-2024, στην Πάτρα, εξαπάτησαν τηλεφωνικά ηλικιωμένη, γυναίκα με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης να υποβληθεί η κόρη της σε χειρουργείο λόγω προγενέστερου ατυχήματος και της αφαίρεσαν 40.000 ευρώ.

Από την προανάκριση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος μετέβη με μοτοσικλέτα στην οικία της ηλικιωμένης, από την οποία απέσπασε το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου και των συνεργού του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε η μοτοσυκλέτα του ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης της αξιόποινης πράξης».