Δημόσιο

Προσπάθεια για καλύτερη αστυνόμευση στη Κρήτη

Προσπάθεια για καλύτερη αστυνόμευση στη Κρήτη Προσπάθεια για καλύτερη αστυνόμευση στη Κρήτη
Θέματα που αφορούν την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση, συζήτησαν σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον νέο αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, ταξίαρχο Κώστα Λαγουδάκη, σε συνάντησή τους στα γραφεία της περιφέρειας.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Αρναουτάκης χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα τη συνεργασία τους για όλα τα θέματα αστυνόμευσης που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Παράλληλα προσέθεσε ότι η Κρήτη έχει το λιγότερο προσωπικό σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, και είπε ότι «πιέζουμε το υπουργείο να δοθούν περισσότερες θέσεις για την καλύτερη αστυνόμευση-ασφάλεια σε όλο το νησί και για το λόγο αυτό θα έχουμε σύντομα επαφή με τον υπουργό και τον γενικό γραμματέα».

Επίσης ο κ. Αρναουτάκης τόνισε πως «στη νέα Προγραμματική Περίοδο θα έχουμε στο περιφερειακό μας πρόγραμμα κονδύλια για την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής της Αστυνομίας, του Λιμενικού αλλά και της Πυροσβεστικής».

Από την πλευρά του, ο νέος αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου μίλησε για μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση που αφορούσε τα θέματα ασφάλειας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην καθημερινότητα.

Ακόμη ο κ. Λαγουδάκης αναφέρθηκε στο θέμα αστυνόμευσης στην ενδοχώρα, στις τουριστικές περιοχές αλλά και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και επεσήμανε: «Να γνωρίζουν οι πολίτες ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να αντεπεξέλθουμε στα σοβαρά προβλήματα που καταγράφονται. Θα υπάρξουν περισσότερες περιπολίες στην ενδοχώρα σε συνεργασία με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης κ. Δασκαλάκη και τα ΤΑΕ».