Δημόσιο

Η στάση της ΠΕΔ Κρήτης επί του προσφυγικού στη συνάντηση Δήμου-Περιφέρειας

Η στάση της ΠΕΔ Κρήτης επί του προσφυγικού στη συνάντηση Δήμου-Περιφέρειας Η στάση της ΠΕΔ Κρήτης επί του προσφυγικού στη συνάντηση Δήμου-Περιφέρειας
Με επίκεντρο το προφυγικό, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συναντήθηκε σήμερα στη Λότζια με τον δήμαρχο Ηρακλείου και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης Βασίλη Λαμπρινό.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για τη στάση που αποφάσισαν να τηρήσουν οι δήμαρχοι του νησιού, σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, στα πλαίσια της συνεδρίασης της ΠΕΔ που έγινε την περασμένη Παρασκευή ενώ συζήτησαν γενικότερα το θέμα και τις εξελίξεις του.

Την ίδια ώρα δήμοι της Κρήτης ξεκίνησαν προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων και ρουχισμού με αποδέκτη τους πρόσφυγες, μέσω της ΠΕΔ.

Τέλος την Τετάρτη, 9 Μαρτίου στις 17:30 στη Λότζια, στην αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου, θα πραγματοποιηθεί η 6η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου.

Tα θέματα της συνεδρίασης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, δημοτικό σύμβουλο Gian Andrea Garancini είναι: αλληλοενημέρωση για πρόσφατες εξελίξεις, συζήτηση προτάσεων για επόμενες ενέργειες και προετοιμασία για την 3η θητεία του Συμβουλίου.