ΣΤΡΑΤΟΣ

Εξαίρεση από κατάταξη εφέδρων (κρατούμενοι)

Εξαίρεση από κατάταξη εφέδρων (κρατούμενοι)
Εξαίρεση από κατάταξη εφέδρων (κρατούμενοι) Όσοι ενδιαφέρονται για την εξαίρεση από την κατάταξη εφέδρων επειδή κρατούνται σε φυλακές ή από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, οφείλουν να προσκομίσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. Αίτηση.
2. Πιστοποίηση ή Βεβαίωση από την οποία να προκύπτει ότι κατά την ημερομηνία που καλείται για άσκηση ή μετεκπαίδευση , κρατείται σε φυλακή ή από οποιαδήποτε αρμόδια Αρχή στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.
3. Φύλλο Ατομικής Πρόσκλησης (ΦΑΠ).
 
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Ο ενδιαφερόμενος κατά την ημερομηνία που υποχρεούται να καταταγεί για άσκηση ή μετεκπαίδευση να κρατείται σε κρατείται σε φυλακή ή από οποιαδήποτε αρμόδια Αρχή στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.
 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1. Τα δικαιολογητικά ,που έχουν διατυπωθεί σε ξένη διεθνώς γνωστή γλώσσα, γίνονται δεκτά μόνο αν είναι επικυρωμένα για την γνησιότητα τους και συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση. Ως επίσημη μετάφραση νοείται αυτή που έχει γίνει ή έχει επικυρωθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών ή από Ελληνική Προξενική Αρχή ή από δικηγόρο (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Δικηγορικού Κώδικα). Αντίγραφα των επικυρωμένων και μεταφρασμένων πρωτοτύπων εγγράφων, γίνονται δεκτά μόνο αν είναι επικυρωμένα ως ακριβή από τα πρωτότυπα αντίγραφα.
2. Η αποδοχή ή μη της αίτησης του εφέδρου για εξαίρεσή του από την πρόσκληση για κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις γίνεται με πράξη του διευθυντή της Στρατολογικής Υπηρεσίας. Ο έφεδρος ειδοποιείται έγκαιρα για την αποδοχή ή όχι του αιτήματος του, με έγγραφο το οποίο κοινοποιείται στην Αρχή που τον προσκάλεσε και στην Μονάδα κατάταξής του. 
 
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται οποτεδήποτε από την ημερομηνία παραλαβής της πρόσκλησης μέχρι την οριζόμενη ημερομηνία για κατάταξη.
 
*Η υποβολή δικαιολογητικών μπορεί να γίνει αυτοπροσώπως ή μέσω πληρεξουσίου ή με συστημένη επιστολή προς την αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία ή μέσω ΚΕΠ. Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής ή κατάθεσης σε ΚΕΠ, ισχύει η ημερομηνία κατάθεσης στο ταχυδρομείο ή στο ΚΕΠ.