Διεθνή

Ρωσία: Κρατούμενοι αιχμαλώτισαν σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε φυλακή του Βόλγκογκραντ

Ρωσία: Κρατούμενοι αιχμαλώτισαν σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε φυλακή του Βόλγκογκραντ Φωτογραφία: UNSPLASH
Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό στην εξέγερση των κρατουμέων στη Ρωσία.

Κρατούμενοι σε φυλακή της επαρχίας του Βόλγκογκραντ στη νότια Ρωσία εξεγέρθηκαν και αιχμαλώτισαν σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Σύμφωνα με τα ρωσικά Μέσα υπάρχουν αρκετοί τραυματίες από πλευράς προσωπικού των φυλακών.

Οι αρχές του σωφρονιστικού καταστήματος ανακοίνωσε στο RIA Novosti ότι οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν στην περιοχή IK-19 Surovikino, που βρίσκεται περίπου 120 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα του Βόλγκογκραντ.

Μία μη επιβεβαιωμένη φωτογραφία που κυκλοφόρησα στο Telegram δείχνει κρατούμενους να στέκονται γύρω από έναν αιμόφυρτο φρουρό. «Αρκετοί κρατούμενοι αιχμαλώτισαν υπαλλήλους κατά τη διάρκεια συνάντησης του προσωπικού» ανέφερε το πρακτορείο TASS χωρίς να διευκρινίζει τον ακριβή αριθμό των ομήρων.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν πως στο περιστατικό εμπλέκονται τουλάχιστον 3 κρατούμενοι και τουλάχιστον ένας υπάλληλος είναι νεκρός. Στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα είναι τουλάχιστον 1.200 κρατούμενοι.

Οι αρχές στη Ρωσία ξεκίνησαν έρευνα για την κατάσταση ομηρίας, ένα έγκλημα που επισείει ισόβια ποινή φυλάκισης. Πρόκειται για τη δεύτερη κατάσταση ομηρίας που συμβαίνει αυτό το καλοκαίρι σε φυλακή στη νότια Ρωσία.

Τον περασμένο Ιούνιο, έξι κρατούμενοι που ορκίστηκαν πίστη στο Ισλαμικό κράτος αιχμαλώτισαν δύο φρουρούς στην επαρχία του Ροστόφ. Πέντε κρατούμενοι σκοτώθηκαν ενώ ο ένας αργότερα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 χρόνων με κατηγορίες τρομοκρατίας.

NETWORK