Αθλητισμός

ΝΒΑ: Το «πείραμα» στο «Madison Square Garden» - Σε εμβολιασμένους και μη χωρίστηκαν οι 15.000 φίλαθλοι

ΝΒΑ: Το «πείραμα» στο «Madison Square Garden» - Σε εμβολιασμένους και μη χωρίστηκαν οι 15.000 φίλαθλοι
Τα γήπεδα του ΝΒΑ έχουν ανοίξει, μολονότι οι ΗΠΑ μετρούν περί τα 25.000 κρούσματα ημερησίως κορονοϊού και στη Νέα Υόρκη οι 15.000 φίλαθλοι που δημιουργήσησαν πανηγυρικό κλίμα για την επιστροφή των Νικς στα play offs χωρίστηκαν σε εμβολιασμένους και μη.

Τα γήπεδα του NBA έχουν πολύ περισσότερο κόσμο με την έναρξη των play offs και στον αγώνα της Νέας Υόρκης με τους Ατλάντα Χοκς για την ανατολική περιφέρεια βρέθηκε περισσότεροι από 15.000 φιλάθλους, που χωρίστηκαν, μάλιστα σε εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού, αλλά και σε αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Οι εμβολιασμένοι δεν κρατούσαν αποστάσεις και δεν φορούσαν μάσκες. 

Η βραδιά στο «Madison Square Garden» της Νέας Υόρκης ήταν, λοιπόν, ιστορική. Βλέπετε, η επιστροφή των Νικς στα play offs του NBA, συνοδεύτηκε από παρουσία - ξανά - πολλών φιλάθλων στις κερκίδες. Μόνο που οι εξέδρες ήταν χωρισμένες σε... εμβολιασμένους και μη. Με το μισό γήπεδο να θυμίζει... εικόνα από την εποχή που δεν είχαμε πανδημία. Ήταν ένα «πείραμα» για το πώς θα φιλοξενούν κόσμο τα γήπεδα, όπως έχει γίνει στο παρελθόν και σε άλλα στάδια, όχι μόνο του μπάσκετ.

Σημειώνεται ότι τα γήπεδα του ΝΒΑ έχουν ανοίξει, μολονότι οι ΗΠΑ μετρούν περί τα 25.000 κρούσματα ημερησίως, φτάνοντας τα 33.1 εκατομμύρια στο σύνολο και 589.000 θανάτους.

Στο πλαίσιο αυτό, στο θρυλικό «Madison Square Garden» έγινε η συγκεκριμένη καινοτομία: Στα αριστερά, ήταν οι εξέδρες στις οποίες φιλοξενήθηκαν όσοι είχαν κάνει εμβόλιο και δεξιά εκείνοι που δεν είχαν ακόμα εμβολιαστεί, κρατώντας αποστάσεις και φορώντας μάσκες και έχοντας προηγουμένως επιδείξει αρνητικό τεστ κορονοϊού, προκειμένου να μπουν στο γήπεδο και να καθίσουν στις θέσεις τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο NBA πολλές ομάδες δημιούργησαν εμβολιαστικά κέντρα και στα γήπεδά τους.  

{https://twitter.com/carrusel/status/1396732439985336323?s=20}