Αθλητισμός

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποκλεισμός ρωσικών ομάδων μπάσκετ και από τη FIBA

(Φωτ.: INTIME) (Φωτ.: INTIME)
H Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA) ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας της Ρωσίας αλλά και των συλλόγων της χώρας από τις διοργανώσεις της «μέχρι νεωτέρας».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει συγκλονίσει την ανθρωπότητα ενώ οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας έχουν επεκταθεί και στο χώρο του αθλητισμού.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι σήμερα (1/3) και η FIBA (ακολουθώντας αντίστοιχες αποφάσεις της FIFA και της UEFA) ανακοίνωσε αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων και των παραγόντων τους από τις διοργανώσεις που βρίσκονται υπό την «ομπρέλα» της.

Η ανακοίνωση της FIBA: 

«Η FIBA εξακολουθεί να ανησυχεί πολύ για τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία και εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στα θύματα. 
 
Σύμφωνα με το ψήφισμα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και τους λόγους του, η FIBA ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα επιτραπεί σε ρωσικές ομάδες και αξιωματούχους να συμμετάσχουν σε αγώνες μπάσκετ και μπάσκετ 3x3 μέχρι νεωτέρας.
 
Η FIBA θα ανακοινώσει τυχόν περαιτέρω αποφάσεις που θα λάβει το Κεντρικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του στις 25 Μαρτίου, καθώς και από τα όργανα της FIBA για την Ευρωπαϊκή Ζώνη τις επόμενες ημέρες.
 
Η FIBA καταδικάζει απερίφραστα τη βία και ελπίζει ότι η ειρήνη θα επικρατήσει επειγόντως».