Αθλητισμός

Τένις: Η Σάκκαρη μπήκε με το δεξί στο US Open

Τένις: Η Σάκκαρη μπήκε με το δεξί στο US Open Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - EUROKINISSI
Το μήνυμα ότι είναι έτοιμη και αποφασισμένη να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στο US Open έστειλε στην πρεμιέρα της στο τέταρτο Grand Slam της σεζόν η Μαρία Σάκκαρη.

Η περσινή ημιφιναλίστ Μαρία Σάκκαρη αντιμετώπισε στην πρεμιέρα της μια γνώριμη αντίπαλο από το Grand Slam. Με μία άκρως επιβλητική εμφάνιση, το νο3 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε με 2-1 σετ της Τατιάνα Μαρία (νο85 στην WTA) και μπήκε... με το δεξί στη διοργάνωση, δείχνοντας έτοιμη να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί στο US Open.

Στο τέταρτο Grand Slam της σεζόν και στην τέταρτη συνάντησή τους στο tour, η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 6-4, 3-6, 6-0 και να ισοφαρίσει την Γερμανίδα, η οποία μέχρι και τη σημερινή αναμέτρηση είχε το προβάδισμα με 2-1.

Στην τρίτη εφετινή τους «μάχη» σε τουρνουά Grand Slam η Σάκκαρη κατάφερε να κάνει ότι και στον πρώτο γύρο του Australian Open, όταν είχε νικήσει την Μαρία με 2-0 (6-4, 7-6). Η 35χρονη «απάντησε» στον 3ο γύρο του Wimbledon, επικρατώντας με 6-3, 7-5.

Επόμενος αντίπαλος της Σάκκαρη θα είναι είτε η Diane Parry είτε η Wang Xiyu, οι οποίες ήταν ημιφιναλίστ της WTA αυτόν τον μήνα - η Parry στο Granby την περασμένη εβδομάδα και η Wang στην Ουάσινγκτον.