Αθλητισμός

Ιβάν Σαββίδης: Αθώος για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, μειώθηκε η ποινή για την οπλοφορία

Ιβάν Σαββίδης: Αθώος για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, μειώθηκε η ποινή για την οπλοφορία Φωτογραφία: Eurokinissi
Σε πρώτο βαθμό, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο είχε επιβάλλει συνολική ποινή φυλάκισης 25 μηνών, με 3ετή αναστολή , στον Ιβάν Σαββίδη.

Μειώθηκε στους οκτώ μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή η ποινή του Ιβάν Σαββίδη για την παράνομη οπλοφορία κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, στον αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, τον Μάρτιο του 2018

Πιο συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ κρίθηκε αθώος από το δευτεροβάθμιο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα έχει τροποποιηθεί και προϋποθέτει πράξεις απειλής και βίας, που δεν τελέστηκαν.

Αντίθετα, κρίθηκε ένοχος γιατί έφερε πάνω του όπλο, καθώς αν και είχε άδεια οπλοφορίας δεν επιτρέπεται ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις η είσοδος με οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό. Οι δικαστές συνεδριάζουν επί της ποινής για την κατοχή όπλου.

Επίσης, αθωώθηκε και ο τότε αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, με τους δυο άνδρες να μη δίνουν το «παρών» στη δίκη και να εκπροσωπούνται από πληρεξούσιους δικηγόρους.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι, λόγω της αλλαγής του σχετικού νόμου για την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο.

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, έλαβε χώρα στο γήπεδο της Τούμπας στο τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, με τον Ιβάν Σαββίδη να εισβάλει στο γήπεδο φορώντας το όπλο που είχε στη μέση.