Αθλητισμός

Ο «χρυσός οδηγών» για τις ρεβάνς των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη και οι αντίπαλοι εάν... περάσουν

Ο «χρυσός οδηγών» για τις ρεβάνς των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη και οι αντίπαλοι εάν... περάσουν
Οι ελληνικές ομάδες έκαναν μεγάλο βήμα, η κάθε μία στο δικό της «κομμάτι», για πρόκριση στην επόμενη φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ υπάρχει ο «αστερίσκος» των αναμετρήσεων της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη «σκιά» της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πιο αναλυτικά, ο Παναθηναϊκός για το Champions League, ο Ολυμπιακός για το Europa League και ο Άρης για το Conference League επικράτησαν με 1-0 απέναντι σε Μαρσέιγ, Γκενκ και Ντιναμό Κιέβου αντίστοιχα (όλα τα παιχνίδια στην Ελλάδα), ενώ το 0-0 που πήρε ο ΠΑΟΚ στην Κροατία θεωρείται αρκετά καλό αποτέλεσμα, αρκεί να «εξαργυρωθεί» στην Τούμπα.

Πλέον όλες οι ομάδες στρέφουν την προσοχή τους στις ρεβάνς που θα κρίνουν την προκρισή τους στα play off της κάθε διοργάνωσης, με το έργο όλων να θεωρείται απαιτητικό και δύσκολο.

Επίσης, η ΑΕΚ αγωνίζεται μέσα σε 4 ημέρες απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (δεν υπάρχουν άλλες ημερομηνίες διαθέσιμες), οπότε μέχρι το επόμενο Σάββατο θα έχει ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί με τις ελληνικές ομάδες, δηλαδή πόσες, ποιες και πού θα συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός για το «όνειρο» του Champions League

Η αρχή γίνεται την Τρίτη 15 Αυγούστου, με την ΑΕΚ να αγωνίζεται στο Ζάγκρεμπ απέναντι στη Ντιναμό στις 21:00, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να γίνει με γεμάτες κερκίδες, στη «σκιά» της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη.

Η ρεβάνς της Opap Arena (που θα ήταν το πρώτο ματς της σειράς), θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Αυγούστου στις 21:45, κάτι που οδήγησε στην αναβολή του αγώνα ΑΕΚ - Παναιτωλικός για την πρώτη αγωνιστική της Super League.

Η ΑΕΚ, σε περίπτωση πρόκρισης, θα κυνηγήσει τους ομίλους του Champions League απέναντι στην Αντβέρπ, ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, θα έχει δύσκολο έργο (αλλά και πάλι θα είναι στο χέρι της) απέναντι σε όποια αποκλειστεί από το ζευγάρι Κοπεγχάγη - Σπάρτα Πράγας για το Champions League ώστε να προκριθεί στο Europa League.

Επίσης την Τρίτη 15 Αυγούστου, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Μαρσέιγ στη Μασαλλία με στόχο να ολοκληρώσει την υπέρβαση - πρόκριση στα play offs του Champions League, οπου εκτός απροόπτου θα τον περιμένει η Μπράγκα.

Το «καυτό» Βελοντρόμ των 60.000 θέσεων θα είναι σίγουρα ένας μεγαλύτερος «αντίπαλος» για τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τη σέντρα να είναι προγραμματισμένη για τις 22:00.

Σε περίπτωση αποκλεισμού, οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν στους ομίλους του Europa League.

Ο Ολυμπιακός θέλει να «εξασφαλίσει» το Conference League ώστε να κυνηγήσει το Europa League

Σειρά παίρνουν δύο μέρες αργότερα (σσ. την Τετάρτη 16 Αυγούστου στο «Καραϊσκάκης» παίζουν Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλλη για το UEFA Super Cup) οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης.

Για το Europa League, οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ταξιδεύουν στο Βέλγιο για την αναμέτρηση απέναντι στην Γκενκ, με τη σέντρα να είναι προγραμματισμένη για τις 21:00 της Πέμπτης.

Οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, στο επίσημο ντεμπούτο του Ισπανού στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, έβαλαν το γρηγορότερο γκολ του Ολυμπιακού στην ιστορία της ομάδας (στην Ευρώπη) και πήραν προβάδισμα πρόκρισης.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν την πρόκριση που θα τους εξασφαλίσει ότι θα βρίσκονται στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο (πρόκριση σημαίνει Conference League, δύο προκρίσεις σημαίνουν Europa League), αλλά πρέπει να αποδείξουν ότι είναι καλύτερη ομάδα και στο γήπεδο, όπως έδειξαν και στο Καραϊσκάκης.

Εάν προκριθεί, ο Ολυμπιακός στα play offs του Europa League θα αντιμετωπίσει την Τσουκαρίτσκι από τη Σερβία, ενώ αν αποκλειστεί θα αντιμετωπίσει την Άδανα από την Τουρκία για τα play offs του Conference League.

Όλα για όλα ΠΑΟΚ και Άρης για το Conference League

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την Πέμπτη (20:30) την Χάιντουκ στην Τούμπα, ώστε να «εξαργυρώσει» με πρόκριση την ισοπαλία της Κροατίας. Η γεμάτη Τούμπα θα «σπρώξει» τους παίκτες του Ρασβάν Λουτσέσκου, που θέλουν διακαώς την πρόκριση για τα play offs της διοργάνωσης.

Αντίπαλος στα play offs σε περίπτωση πρόκρισης η Ρόζενμποργκ ή η Χαρτς με τους Νορβηγούς να επικρατούν με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι και να έχουν προβάδισμα.

Τέλος, λίγη ώρα νωρίτερα (20:00), ο Άρης θα ταξιδέψει στο Βουκουρέστι για να αντιμετωπίσει την Ντιναμό Κιέβου με σκοπό να υπερασπιστεί το υπέρ του 1-0 από το Κλεάνθης Βικελίδης.

Οι παίκτες του κ. Τερζή θέλουν την πρόκριση ώστε να αντιμετωπίσουν την Μπεσίκτας στα play offs και να βρεθούν μία ανάσα πριν τους ομίλους της διοργάνωσης.