Αθλητισμός

Απίθανες στιγμές ζει το ελληνικό καράτε στο Ζαντάρ

Απίθανες στιγμές ζει το ελληνικό καράτε στο Ζαντάρ
Η θριαμβευτική παρουσία της Ελλάδας στο Ζαντάρ ολοκληρώνεται την Κυριακή με το ομαδικό KUMITE ανδρών να στοχεύει στο χρυσό.

Απίθανες στιγμές ζει το ελληνικό καράτε στο Ζαντάρ καθώς στις επιτυχίες του ατομικού όπου οι αθλητές και αθλήτριές μας διεκδικούν έξι μετάλλια, προστέθηκε και το ομαδικό KUMITE καθώς τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες κατάφεραν να «μπουν» στους τελικούς.

Η εθνική ανδρών με τους Στ. Ξένο, Μαστρογιάννη, Β.Σερεμετάκη, Μπαλιώτη, Καρβούνη, Νικόπουλο και Δρίβα διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο. Αυτή η «τρελή παρέα» με προπονητές τους Σπ. Μαργαριτόπουλο, Γ. Τζάνο, Μ. Σουμπασάκη θα προσπαθήσει να επαναλάβει το επίτευγμα που μόνο μία φορά στο παρελθόν έχει πετύχει το ελληνικό καράτε: Χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό έχει κατακτήσει η Ελλάδα μόνο στο Ευρωπαϊκό της Ζυρίχης το 2011 με τους Γιδάκο, Παπαδόπουλο, Tριανταφύλλη, Τζάνο, Μουλαβασίλη και Κουλουκουριώτη, με προπονητή τον Κωνσταντίνο Γκουβούση.

{https://www.facebook.com/hellaskarate/posts/pfbid02mB6UEsnkwzjihGk4Hxdn1bwjooUYPb3S2FieEA4rw4qfXm9nEBEHuibjzkTFyX9tl}

Θα κάνουν το double o Γιώργος Τζάνος ως αθλητής και προπονητής, αλλά και ο Κώστας Παπαδόπουλος που βρίσκεται στο Ζαντάρ ως επικεφαλής της τεχνικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας;

Η απάντηση θα δοθεί την Κυριακή (12/5 13:45) στον τελικό με αντίπαλο την Ιταλία. Για να φτάσει έως εκεί, η ελληνική ομάδα νίκησε κατά σειρά τη Σλοβενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γαλλία και στον ημιτελικό τη Σλοβακία.

Στις γυναίκες η Ελλάδα ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από τη Γερμανία, η οποία όμως έφτασε έως τον τελικό. Έτσι, «τραβηξε» στα ρεπεσάζ τις Χρυσοπούλου, Πέππα, Στόλη, Τζίλια, Ωραιοπούλου, οι οποίες νίκησαν τη Σερβία και την Αγγλία και αύριο (17:45) θα αντιμετωπίσουν τη Γαλλία για το χάλκινο μετάλλιο.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι το Σάββατο (11/5) το ελληνικό καράτε θα έχει συμμετοχή σε επτά τελικούς καθώς χρυσά μετάλλια διεκδικούν ο Στέφανος Ξένος (-69κ.) και ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης (-84κ.), ενώ για το χάλκινο θα αγωνιστούν η Τζωρτζίνα Ξένου (Κάτα), η Στελίνα Τζίλια (-50κ.), η Μαρία Στόλη (-55κ.), ο Γιώργος Μπαλιώτης (-67κ.) και το ομαδικό KUMITE γυναικών. Η θριαμβευτική παρουσία της Ελλάδας στο Ζαντάρ ολοκληρώνεται την Κυριακή με το ομαδικό KUMITE ανδρών να στοχεύει στο χρυσό.

# TAGS