Διεθνή

Η χειραψία που «έδωσε» τον Νασράλα στο Ισραήλ: Ιρανός τον «λέρωσε» με ανιχνεύσιμη ουσία

Η χειραψία που «έδωσε» τον Νασράλα στο Ισραήλ: Ιρανός τον «λέρωσε» με ανιχνεύσιμη ουσία
Νέα σενάρια για το σχέδιο εξόντωσης Νασράλα που ενεργοποίησε επιτυχώς το Ισραήλ την Παρασκευή.

Έπειτα από δημοσίευμα της γαλλικής Le Parisien - περί «Ιρανού κατασκόπου» που ενημέρωσε το Ισραήλ για την άφιξη του Νασράλα στον τόπο της δολοφονίας του - νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον τρόπο εξολόθρευσης του ηγέτη της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό.

Πιο συγκεκριμένα, Ισραηλινός δημοσιογράφος - επικαλούμενος το σαουδαραβικό δίκτυο AlHadath -  ισχυρίστηκε πως άνδρας, ο οποίος κατάγεται από το Ιράν, έσφιξε το χέρι του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα και κατάφερε να τον «λερώσει» με μια ουσία που επέτρεψε στο Ισραήλ να τον εντοπίσει.

Σύμφωνα με το Channel 12 News, λόγω του γεγονότος ότι η σορός του ηγέτη της Χεζμπολάχ ανασύρθηκε άθικτη, πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι ο Νασράλα πέθανε από ασφυξία. Καθώς βρισκόταν σε χώρο χωρίς εξαερισμό, οι βομβαρδισμοί της Πολεμικής Αεροπορίας είχαν ως αποτέλεσμα να εισέλθουν αέρια στο δωμάτιο, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία, υποστήριξε και το Al Hadath.

Υπενθυμίζεται πως εκπρόσωπος των IDF είπε ότι η επιχείρηση - η οποία έγινε γνωστή ως «Νέα Τάξη» - έγινε την Παρασκευή, ενώ ο Νασράλα συναντούσε ανώτερα στελέχη της οργάνωσής του προκειμένου να σχεδιάσουν νέες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

«Είχαμε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, μια ευκαιρία, μια επιχειρησιακή ευκαιρία που μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την επίθεση», είπε στους δημοσιογράφους.