Αθλητισμός

Άξιος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ σε ένα ματς θρίλερ - 3ος ο Ολυμπιακός

Άξιος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ σε ένα ματς θρίλερ - 3ος ο Ολυμπιακός
Πρωτάθλητης Ελλάδος ο ΠΑΟΚ αφού κατάφερε αν και με 10 παίκτες να κερδίσει τον Αρη μέσα στο Βικελίδης με γκολ του Τάισον και του Τόμας.

Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ σε ένα ματς θρίλερ. Κατάφερε να κερδίσει τον Αρη με γκολ του Τόμας και του Τάισον, παρά την ισοφάριση από την πλευρά του ΑΡΗ με τον Μορόν.

Στο μεγαλύτερο θρίλερ της σεζόν, ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» νίκησε 2-0 τον Αρη και πήρε ένα μάγκικο πρωτάθλημα, το 4ο της ιστορίας του! Μπράντον Τόμας και Τάισον τα ιστορικά γκολ του θριάμβου. Απίθανη ευκαιρία του Ανσαριφάρντ στο 95'. Ο Δικέφαλος έπαιζε με 10 από το 78' λόγω αποβολής του Μιχαηλίδη.

Θέση στα προκριματικά του Champions League έκλεισαν οι «ασπρόμαυροι», με τον Άρη να επικεντρώνεται πλέον στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με τον Παναθηναϊκό.

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Άκης Μάντζιος, με τον Κουέστα στο τέρμα και τους Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Μοντόγια στην άμυνα. Βερστράτε, Ζουλ και Νταρίντα βρέθηκαν στα χαφ, με Σουλεϊμάνοφ-Σαβέριο στα άκρα της επίθεσης και τον Μορόν στην κορυφή της.

Ο δε Ραζβάν Λουτσέσκου, επέλεξε 4-2-3-1, με τον Κοτάρσκι στην εστία και τους Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδη και Μπάμπα στην άμυνα. Στον άξονα επιλέχτηκαν οι Σβαμπ και Μεϊτέ, ενώ Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας και Τάισον αποτέλεσαν την τριάδα πίσω από τον Μπράντον.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Σε ένα ακόμα ωραίο ματς, ο Ολυμπιακός αν και έχανε με 2-0, κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα τρομερό γκολ του Ντανιέλ Ποντένσε και του Στέφαν Γιόβετιτς.

Με πρωταγωνιστή τον έξοχο Ντάνιελ Ποντένσε (γκολ - ασίστ) που αποβλήθηκε στο 89', ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου, ισοφάρισε 2-2 και εξασφάλισε την τρίτη θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη θέση, να παίζει τα... ρέστα του στον τελικό Κυπέλλου εναντίον του Αρη.
 
 

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0 με τους Μπακασέτα και Μπερνάρ, έμοιαζε να έχει «κλειδώσει» την Ευρώπη, όμως ο εκπληκτικός Ποντένσε με γκολ και ασίστ στον Γιόβετιτς, ισοφάρισαν 2-2 για τον Ολυμπιακό και του έδωσαν τη σίγουρη έξοδο στο Conference League. Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός.

Εκεί που όλα έδειχναν Παναθηναϊκό, ο Ποντένσε είχε άλλη άποψη. Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε και με μία ανέλπιστη ανατροπή, απέσπασε ισοπαλία 2-2 από τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και τερμάτισε τρίτος, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή στα προκριματικά του Conference League ότι και να συμβεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» αφυπνίστηκαν από την ισοφάριση του Ποντένσε με ένα εκπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ, έφτασαν στο 2-2 με τον Γιόβετιτς και αν ο Πορτογάλος δεν αποβαλλόταν με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ίσως να πετύχαιναν την ολική ανατροπή.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τα γκολ του Μπακασέτα και του Μπερνάρ, έδειχνε απόλυτος κυρίαρχος στο τερέν, όμως η χαλάρωση και οι αλλαγές του Κόντη που μπέρδεψαν το σύνολο του, άλλαξαν πλήρως την εικόνα τους ματς. Πλέον, το Τριφύλλι πηγαίνει στον τελικό του Κυπέλλου με τον Άρη το Σάββατο 25 Μαΐου και είτε θα πάρει το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League, είτε θα μείνει εκτός διοργανώσεων της UEFA.

Η τελική βαθμολογία

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής Ελλάδος. Ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 2-1 μέσα στο Βικελίδης του Άρη και κατέκτησε το πρωτάθλημα για 4η φορά στην ιστορία του.

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 2-0 κόντρα στη Λαμία και τερμάτισε 2η στη βαθμολογία με 78 βαθμούς. Ενώ ο Ολυμπιακός (74 βαθμοί) πήρε την ισοπαλία (2-2) στη Λεωφόρο βγήκε 3ος με 74 βαθμούς, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που τερμάτισε στην 4η θέση με 72.

Πέμπτος ολοκλήρωσε ο Άρης με 55 βαθμούς και τελευταία στη βαθμολογία των playoffs τερμάτισε η Λαμία με 35 βαθμούς.