Αθλητισμός

Τελικός Κυπέλλου: Όλα έτοιμα για την αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Άρης

Τελικός Κυπέλλου: Όλα έτοιμα για την αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Άρης Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Το διακύβευμα στον αποψινό τελικό κυπέλλου δεν είνα μόνο το τρόπαιο όμως

Χωρίς την παρουσία φιλάθλων αλλά με την πρώτη γυναίκα διαιτητή - την καλύτερη του κόσμου - θα διεξαχθεί απόψε ο τελικός κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου.

Η Στεφανί Φραπάρ, που θα διαιτητεύσει στον τελικό κυπέλλου, έχει αναδειχθεί καλύτερη διαιτητής στον κόσμο το 2019, το 2020, το 2021 και το 2022. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 20:30 και θα μεταδοθεί από το κανάλι του Cosmote Sport 1 HD σε περιγραφή του Κώστα Ψάρρα.

Στα του αγώνα τώρα: Στον συγκεκριμένο τελικό κυπέλλου το διακύβευμα δεν είναι μόνο το τρόπαιο, το οποίο οι «πράσινοι» κατέκτησαν πριν από δυο χρόνια και οι «κίτρινοι» το αναζητούν εδώ και 54.

Είναι και η εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για τα προκριματικά του UEFA Europa League, καθώς οι δυο ομάδες απέτυχαν να βγουν στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην τέταρτη και πέμπτη θέση της Super League, αντίστοιχα.

Ειδικά για τον Παναθηναϊκό, η αποτυχία στο πρωτάθλημα είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς στόχος ήταν ο τίτλος. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας για 31η φορά στην ιστορία του, έχοντας κατακτήσει την κούπα 19 φορές – με πιο πρόσφατη το 2022, με το 1-0 επί του ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Ο Άρης από την άλλη θα μπει στο Πανθεσσαλικό με τον τίτλο του αουτσάιντερ και της ομάδας που ουσιαστικά έκοψε τον δρόμο του ΠΑΟ για το πρωτάθλημα.

Ο Άρης φτάνει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας για 10η συνολικά φορά. Ωστόσο, νικητής είχε αναδειχθεί μόνο μία φορά, το 1970. Η προηγούμενη συμμετοχή σε τελικό ήταν το 2010, όταν και είχε αντιμετωπίσει και πάλι τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ. Εκεί ηττήθηκε με 1-0.

Διαιτητής: Στεφανί Φραπάρ (Γαλλία), Βοηθοί: Μίκαελ Μπερσεμπρού (Γαλλία), Στίβεν Τορεγκρόσα (Γαλλία), 4ος Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), VAR: Χαμίντ Γκεναουί (Γαλλία), AVAR: Κωνσταντίνος Ψάρρης (Ζακύνθου).

Οι πιθανές συνθέσεις των δυο ομάδων:
Παναθηναϊκός(Χρήστος Κόντης): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ, Τσέριν, Πέρεθ, Μπακασέτας, Μαντσίνι, Μπερνάρ, Ιωαννίδης.
Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Εμβοντό, Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Μορόν.

«Καραντίνα» στον Βόλο για τον τελικό κυπέλλου

Την ίδια ώρα ο Βόλος έχει μπει σε «καραντίνα» με απαγορεύσεις στη μετακίνηση οπαδών ήδη από τη Πέμπτη.

Ενόψει του αγώνα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τις 16:00 μέχρι και την αποχώρηση των διαπιστευμένων από την αθλητική εγκατάσταση:
Α) στην οδό Σταδίου μεταξύ της οδού Δοξοπούλου και της Περιφερειακής οδού Βόλου (έξωθεν Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου), εξαιρούμενων των οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ΕΛ.ΑΣ.-Π.Σ.-Ε.Κ.Α.Β.), και των οχημάτων όσων κατέχουν διαπιστεύσεις, η είσοδος των οποίων θα πραγματοποιείται μόνον από την οδό Δοξοπούλου &
Β) στο τμήμα της Περιφερειακής Οδού Βόλου από τον Κόμβο Μελισσατίκων έως και τον Κόμβο Φυτόκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από οδό Δοξοπούλου, την οδό Φυτόκου, την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και την Περιφερειακή οδό Βόλου.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου υπουργείο ισχύει και απαγόρευση μετακίνησης οπαδών ως εξής:
Ι) απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης (οργανωμένης – μεμονωμένης) φιλάθλων των Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός και Π.Α.Ε Άρης, στην πόλη του Βόλου - ισχύει ήδη από την Πέμπτη και
ΙΙ) απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης (οργανωμένης – μεμονωμένης) φιλάθλων των Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός – Άρης και Π.Α.Ε. Άρης, τόσο αυτών που βρίσκονται εκτός της πόλης του Βόλου όσο και αυτών που διαμένουν στην πόλη του Βόλου, κατά τη διεξαγωγή του τελικού το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.