Αθλητισμός

Εθνική Αγγλίας: Η «συγγνώμη» του Τούχελ γιατί είναι Γερμανός - Τι απάντησε για τον ύμνο (Βίντεο)

Εθνική Αγγλίας: Η «συγγνώμη» του Τούχελ γιατί είναι Γερμανός - Τι απάντησε για τον ύμνο (Βίντεο) Φωτογραφία: EPA/ NEIL HALL
Ο Τόμας Τούχελ είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Αγγλίας.

Ένας Γερμανός παίρνει το «τιμόνι» της εθνικής Αγγλίας. Ο Τόμας Τούχελ είναι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής, όμως, παρά τις επιτυχίες του, δέχθηκε ερωτήσεις για την εθνικότητά του.

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής κλήθηκε να απαντήσει τι θα έλεγε στους φιλάθλους που θα προτιμούσαν έναν Άγγλο στον πάγκο της εθνικής ομάδας τους.

«Συγγνώμη που έχω γερμανικό διαβατήριο;», απάντησε χαμογελώντας. «Ξέρουν το πάθος μου για την Premier League και για τη χώρα, γνωρίζουν πόσο μου αρέσει να ζω και να εργάζομαι εδώ. Ελπίζω να τους πείσω ότι είμαι υπερήφανος που είμαι προπονητής της Αγγλίας», συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο, ο Τούχελ ρωτήθηκε αν θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο της Αγγλίας. «Από ό,τι καταλαβαίνω είναι προσωπική υπόθεση. Κάποιοι προπονητές που το έκαναν και άλλοι όχι», σημείωσε. «Θέλω να είμαι ειλικρινής, δεν έχω πάρει την απόφασή μου. Ο εθνικό σας ύμνος είναι πολύ συγκινητικός», πρόσθεσε.

Ο Λι Κάρλσεϊ, ο Ιρλανδός που ήταν υπηρεσιακός προπονητής μετά τη λήξη της συνεργασίας της εθνικής Αγγλίας με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, είχε προκαλέσει αντιδράσεις όταν δήλωσε ότι δεν θα τραγουδούσε το «God Save The King» πριν από τα ματς.

Ο Τόμας Τούχελ αναλαμβάνει προπονητής της εθνικής Αγγλίας την 1η Ιανουαρίου, αφού συμφώνησε για 18 μήνες. Υπήρξε προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, της Παρί, της Μπάγερν αλλά και της Τσέλσι, με την οποία κατέκτησε το Champions League.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ- που είναι επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας- ευχήθηκε καλή τύχη στον Τόμας Τούχελ με μια ανάρτηση.

«Συναρπαστική εποχή για την Αγγλία με μια γενιά ταλαντούχων παικτών και έναν νέο προπονητή να αναλαμβάνει τα ηνία. Τόμας, σου εύχομαι καλή επιτυχία. Σε υποστηρίζουμε όλοι», έγραψε ο διάδοχος του θρόνου.

tuchel_williams_59977.png