Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Με την κούπα του Conference League, προκρίθηκε στο Europa League - Οι πιθανοί αντίπαλοι

Ολυμπιακός: Με την κούπα του Conference League, προκρίθηκε στο Europa League - Οι πιθανοί αντίπαλοι
Η κατάκτηση του Conference League έδωσε αυτόματα στον Ολυμπιακό το εισιτήριο για τη League Phase του Europa League. Ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοί του.

Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει δυναμικά την ευρωπαική του πορεία και την ερχόμενη σεζόν καθώς η κατάκτηση του Conference League του έδωσε αυτόματα το εισιτήριο για την League Phase του Europa League, ήτοι γλίτωσε τα προκριματικά και θα ριχθεί στην μάχη της Ευρώπης από τον Σεπτέμβριο.

Αν δεν είχε καταφέρει να βρεθεί στο Europa League, θα άρχιζε την ευρωπαϊκή πορεία του στις 25 Ιουλίου (κλήρωση στις 19 Ιουνίου), δύο μήνες νωρίτερα δηλαδή με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το πότε θα έπρεπε να αρχίσει η θερινή προετοιμασία.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στη League Phase

Ο Ολυμπιακός θα τοποθετηθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας, με βάση τον συντελεστή του στο τέλος της φετινής σεζόν και θα κληθεί να αντιμετωπίσει ομάδες και από τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας. Το νέο σύστημα προβλέπει κάθε ομάδα να αντιμετωπίζει δύο από κάθε γκρουπ δυναμικότητας, μία εντός έδρας και μία εκτός. Οι οκτώ μονοί αγώνες θα τοποθετήσουν την κάθε ομάδα σε κάποια θέση της συγκεντρωτικής βαθμολογίας των 36 ομάδων, με σκοπό να πάρει το εισιτήριο για τη συνέχεια.

Το 1ο γκρουπ δυναμικότητας περιλαμβάνει ήδη έξι ομάδες, ενώ θα προστεθούν άλλες τρεις όταν ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν και τα προκριματικά. Οι έξι γνωστές ομάδες είναι οι Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πόρτο, Λάτσιο, Τότεναμ και Ρεάλ Σοσιεδάδ, όπερ μεθερμηνευόμενον ίσως σε αυτές να κρύβονται οι δύο αντίπαλοι του Ολυμπιακού από το 1ο γκρουπ δυναμικότητας.

Από εκεί και πέρα, στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας βέβαιη είναι η συμμετοχή της Λιόν, ενώ εκεί ίσως τοποθετηθεί και η Άλκμααρ, η οποία μαζί με τον Ολυμπιακό είναι μεταξύ των δύο κορυφαίων γκρουπ δυναμικότητας.

Στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας δεν υπάρχει ακόμα ομάδα, ενώ στο 4ο έχουν κλείσει ήδη θέση οι Αθλέτικ, Χόφενχαϊμ και Νις, λόγω του χαμηλού συντελεστή τους.