Αθλητισμός

Τέλος το Ρολάν Γκαρός για τον Τζόκοβιτς, τραυματίστηκε στο γόνατο

Τέλος το Ρολάν Γκαρός για τον Τζόκοβιτς, τραυματίστηκε στο γόνατο Φωτογραφία: EPA/ YOAN VALAT
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς «αποχαιρετά» και την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης έπειτα από την απόσυρσή του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποσύρθηκε από το Ρολάν Γκαρός εξαιτίας τραυματισμού στο στο δεξί γόνατο που έβαλε τέλος στην υπεράσπιση του τίτλου του στο Παρίσι. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι θα χάσει και την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Το Ρολάν Γκαρός ανακοίνωσε τη δυσάρεστη είδηση, αναφέροντας ότι ο Τζόκοβιτς έχει υποστεί ρήξη μηνίσκου. Η έκταση του τραυματισμού διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια μαγνητικής τομογραφίας στην οποία υποβλήθηκε σήμερα.

Ο Σέρβος τραυματίστηκε χθες, κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου των 4,5 ωρών που χρειάστηκε για να νικήσει τον Φρανσίσκο Τσερούντολο στον 4ο γύρο του τουρνουά.

Ο κάτοχος 24 Γκραν Σλαμ επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ στα προημιτελικά την Τετάρτη. Πλέον, ο Νορβηγός περνά απευθείας στα ημιτελικά, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος είτε με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, είτε με τον Άλεξ ντε Μινό.

Ο Τζόκοβιτς είχε ενοχλήσεις στο γόνατο τις τελευταίες εβδομάδες πριν από την έναρξη του Ρολάν Γκαρός, κάτι που αποκάλυψε μετά τη νίκη του επί του Τσερούντολο. Στις αρχές του δεύτερου σετ, στο ματς της Δευτέρας, ο Σέρβος αναγκάστηκε να πάρει ιατρικό τάιμ άουτ.

Αργότερα, αποκάλυψε ότι γιατρός του Ρολάν Γκαρός του είπε ότι ήδη έπαιρνε τη μέγιστη δόση που επιτρέπεται για να αντιμετωπίσει τον πόνο και τη φλεγμονή. «Δεν ξέρω τι θα συμβεί αύριο ή στη συνέχεια, αν θα είμαι σε θέση να βγω στο κορτ και να παίξω», είπε ο 37χρονος μετά τη νίκη του τη Δευτέρα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειαζόταν να φτάσει στον τελικό στο Παρίσι για να παραμείνει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Μετά την απόσυρσή του, στην πρώτη θέση θα ανέβει ο Γιανίκ Σίνερ.