Αθλητισμός

Ακρόπολις: Ελλάδα - Μπαχάμες 102-75, μάγεψε ο Γιάννης (Βίντεο)

Ακρόπολις: Ελλάδα - Μπαχάμες 102-75, μάγεψε ο Γιάννης (Βίντεο)
Νίκη της εθνικής ομάδας μπάσκετ στην πρόβα τζενεράλε του Ακρόπολις, με την συμμετοχή του Γ. Αντετοκούνμπο.

Η πρώτη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο με την Εθνική Ανδρών στο τουρνουά Ακρόπολις γέμισε ενέργεια τους συμπαίκτες του και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνέτριψε με 102-75 τις Μπαχάμες στο ΣΕΦ, κατακτώντας με απολογισμό 2/2 νίκες για 19η φορά την κορυφή του τουρνουά Ακρόπολις και «ξεχειλίζοντας» αισιοδοξία ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά (2-7/7), όπου θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στους Αγώνες του Παρισιού.

Στην πρόβα τζενεράλε της «γαλανόλευκης» πριν τη «μάχη» της διεκδίκησης της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη εξαργύρωσε (και πάλι) την άμυνα, αλλά αυτή τη φορά ξεδίπλωσε και τις αρετές της στο γρήγορο μπάσκετ με εξαιρετικές συνεργασίες, απόρροια των... ορέξεων των Νικ Καλάθη και Τόμας Γουόκαπ στο κομμάτι της δημιουργίας, όπου διακρίθηκαν με 11 και 9 ασίστ, αντίστοιχα. Οι Μπαχάμες, βέβαια, που παρατάχθηκαν χωρίς τους ΝΒΑer Έρικ Γκόρντον και Ντιάντρε Έιτον, δεν αποτέλεσαν φόβητρο για την Εθνική, αλλά σημασία έχει ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδειξε και πάλι διάρκεια, επιθετικό πλουραλισμό και πίστη στο πλάνο του Βασίλη Σπανούλη.

giannis ethniki2 e30a2

Με ελαφρύ διάστρεμμα, που δεν εμπνέει σε πρώτη φάση ανησυχία, αποχώρησε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ενώ την επίθεση οδήγησε ο Ντίνος Μήτογλου με 18 πόντους με ποσοστά ευστοχίας για σεμινάριο (2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 8/9 βολές). Ο Greek Freak έβγαλε τρομερή ενέργεια στα 15 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, τελειώνοντας τον αγώνα με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ στους 14 σταμάτησε και ο Κώστας Παπανικολάου.

Από τις Μπαχάμες ξεχώρισε ο Έι Τζέι Στορ με 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 15-28, 34-46, 50-77, 75-102

Δείτε τα highlights